Türkiye'ye talep arttı! Avrupa satın almak için kuyruğa girdi

Türkiye'ye Avrupa ülkelerinden canlı çekirge talebi arttı. Almanya ve Fransa gibi ülkeler sırada bekliyor. İç pazar ihtiyacının artması ve ihraç edilen ürünlerin ekonomik olmaması nedeniyle bu alanda bugüne kadar ihracat talebi çok olmamıştı.

Türkiye'ye talep arttı! Avrupa satın almak için kuyruğa girdi
Türkiye'ye talep arttı! Avrupa satın almak için kuyruğa girdi
GİRİŞ 18.04.2019 08:51 GÜNCELLEME 18.04.2019 08:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ancak son dönemlerde ihracat talepleri artmaya başladı. Antalya'da faaliyet gösteren bir çekirge üreticisi canlı yem olarak değerlendirilmek üzere çekirge ihrac ediyor.

 

 

TİCARETİ KOLAYLAŞTI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Avrupa Birliği mevzuatını incelediğinde canlı çekirge ithalatına yönelik bir mevzuatın bulunmadığı tespit edilmişti. Daha önceki yıllarda genel bir sertifika olan canlı hayvan sertifikası ile ihraç edilen çekirge için bakanlık, ticaretin kolaylaştırılması ve daha güvenli yapılabilmesini teminen özel bir veteriner sağlık sertifikası hazırlanmıştı. Bu kapsamda bugüne kadar 196 bin canlı çekirge ihracatı ile Almanya başı çekiyor.

 

 

Halen Almanya dışında söz konusu sertifika canlı çekirge ihracat talebi bulunan ülkeler arasında Fransa, Finlandiya, Hırvatistan ve Hollanda bulunuyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 2
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar satılsın satılmaya ama gönül ister ki yakın zamanda inşallah teknoloji ürünlerimizle sıraya girerler. O duruma girmek için İllede ARGEye her alanda nitelikli beyinle asmaliyiz. Japon alfabesini değişmeden buldu teknolojisini demekki alfabeyle olmuyor.
    Cevapla
  • tunctunc 5 yıl önce Şikayet Et
    Balik tutmada kullaniyorlar vede cok pahaliya satiyorlar.Mesela 10 tane cekirge almanyada balik malzemeleri satan bir yerde 15 oyro.
    Cevapla