İran'dan uyarı! Petrol fiyatları uçar

Zengene, ABD'nin benzin fiyatları ile kendileri arasında bir tercih yapması gerektiğini söyledi.

İran'dan uyarı! Petrol fiyatları uçar
İran'dan uyarı! Petrol fiyatları uçar
GİRİŞ 15.04.2019 08:44 GÜNCELLEME 15.04.2019 08:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son günlerde dünya piyaslarında artış gösteren benzin fiyatlarıyla ilgili İran açıklama yaptı.

 

 

İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene, İran devlet medyasında yer alan açıklamasında, ABD'nin ülkesine yönelik yaptırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. "Petrol fiyatının her gün yükselmesi piyasanın tedirgin olduğunun bir göstergesidir. Donald Trump, İran'a baskıyı artırma ile ABD'deki benzin fiyatlarını düşük tutma arasında bir tercihte bulunmalıdır" dedi.

Petrol piyasasının kırılgan bir seyirde olduğunu ve ABD'nin İran'a baskıyı artırmak istemesi durumunda bu kırılganlığın derinleşeceğini belirten Zengene, "Venezuela'da sorunlar var, Rusya'ya yaptırım uyguluyorlar, Libya istikrarsız ve ABD'deki petrol üretimi de elden gitti. Bu tabloya göre; üretim, arz ve talep çok kırılgan bir süreçten geçiyor." ifadelerini kullandı.

 

 

"YA BENZİN FİYATLARI YÜKSELİR YA DA BİZE OLAN BASKI SON BULUR"

Arzın talepten daha fazla olması ya da mevcut kapasitelerin üstüne çıkılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve bu yöndeki açıklamaların piyasaları rahatlatmak için propaganda amaçlı yapıldığını aktaran Zengene, "Petrol fiyatının her gün yükselmesi piyasanın tedirgin olduğunun bir göstergesidir. Donald Trump, İran'a baskıyı artırma ile ABD'deki benzin fiyatlarını düşük tutma arasında bir tercihte bulunmalıdır." diye konuştu.

Petrol bölgelerinin Güney Sudan'da olması nedeniyle Sudan'daki gelişmelerin piyasayı etkilemeyeceğine işaret eden Zengene, Venezuela'daki gerginliğin devam etmesinin ABD üzerindeki baskıyı artıracağını vurguladı.

YORUMLAR 13
  • Arkdaşlar 4 yıl önce Şikayet Et
    arkdaşlar 2043 petrol bitiyor yani su savaşı başlıyor
    Cevapla
  • werto 4 yıl önce Şikayet Et
    bu iranda hep tehdit ediyor ortada hiç bir girişim abdye karşı yok sadece lafta sözde tepki gösteriyor öncede abdye nükleer anlaşmadan çekilirsen hürmüz boğazını kapatırım dedi ortada birşey yok sadece laf ustası ülke ben kafasız molla rejiminin yerinde olsaydım eğer abd nükleer anlaşmadan çekildiyse hint aryan ırkı ve kardeş olan hindistanı anlaşmaya abdnin yerine tutardım molla rejimi bunu zamanında düşünüp yapsaydı abdnin dünya arenasında hiçbir önemi kalmazdı tecrit edilirdi iran bu tavsiyemi yapsaydı iranın dünya arenasında güvenilirliliği artardı
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldi biz kendi Petrolumuzu cikaracagiz. 2023 kurtulus geliyor.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu iş ilk türkiyenin aleyhine olur şimdiden ucuz petrol için anlaşmalar yapılsın
    Cevapla
  • İhtiyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaparım deme yap koçum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle