Yerli turiste yabancı kıyılarda TL ile tatil

Yabancı turistten gelen talep nedeniyle bu yıl resort otellerde yer bulamayan Türk turist yurtdışına yöneliyor. Tur operatörleri, paketleri TL ile satacak.

Yerli turiste yabancı kıyılarda TL ile tatil
Yerli turiste yabancı kıyılarda TL ile tatil
GİRİŞ 14.04.2019 09:53 GÜNCELLEME 14.04.2019 09:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Turizmde başarılı bir yılı geride bırakan Türkiye, 2019’da da 50 bin yabancı turisti ağırlamaya hazırlanıyor. Başta Avrupalılar olmak üzere yurtdışından gelen yoğun talep nedeniyle sahil kesimindeki resort oteller yerli turiste ayırdıkları oda kontenjanını yüzde 20’lere kadar düşürürken, fiyatlar da yüzde 40 arttı. Türkiye’deki resortlerde yer bulamayan Türk turistin ihtiyacını karşılamaya odaklanan tur operatörleri ise hazırladıkları cazip paketlerle Türk turistlere yurtdışındaki kıyılarda deniz tatili yapma olanağı sunacak. 

 

 

İNDİRİMLİ TURLAR VAR

Geçen yıl 100 bin kişiyi tatile götüren Prontotour'un yönetim kurulu başkanı Ali Onaran,  geçen yıl dövizdeki değerlenme nedeniyle yurtdışına tatile giden Türk sayısının yüzde 10’a azaldığına dikkat çekerek, “İspanyollar kendi kıyılarında tatil yaparken, İtalyanlar başka ülkelerin kıyılarını tercih ediyor. Bunun sebebi İtalya’daki sahil otellerinin pahalı oluşu” dedi. Türk turiste yeniden yurtdışında tatil yaptırmak için yurtdışı turlarını TL’yle satacaklarına dikkat çeken Onaran, böylece 300 milyon TL ciroya ulaşacaklarını söyledi.  

 

 

6 GÜNLÜK BİR TUR 3 BİNDEN BAŞLIYOR

Onaran, şöyle konuştu: “Bu yıl Türkiye’deki resort oteller de yerli turiste daha pahalıya satılıyor. Bu nedenle yerli turistin denize gireceği farklı bölgelere ihtiyacı var. Bu talebi gören şirketimiz bu yıl yurtdışında Tunus, İtalya ve Yunan Adaları gibi alternatif deniz destinasyonlarını da kültür paketlerine ekledi. Örneğin yerli turist 6 günlük bir yurtdışı tatiline 3 bin lira ödeyecek. 

KÜLTÜR TURLARINDA YÜZDE 300 ARTIŞ

Prontotour Yurtiçi Turlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Öksel ise şunları kaydetti: “Yerli turiste pek çok cazip kültür turu hazırladık. Böylece ilk 3 ayda kültür turlarına katılan yerli turist sayımızı yüzde 300 arttı. Geçen yıl 5 bin kişiye kültür turlarıyla tatil yaptırdık. Bu yılki hedefimiz 15 bin kişiye ulaşıp toplamdaki payını % 15'e çıkarmak.

KAYNAK: AKSAM / ÖZGÜL ÖZTÜRK
YORUMLAR 1
  • Usta 4 yıl önce Şikayet Et
    Umreye gidelimumre ye....
    Cevapla