İstanbulkart için büyük hazırlık! İmzalar atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELBİM A.Ş. ile Bankalararası Kart Merkezi arasında İstanbulkart'ın yerli ve milli ödeme sistemi TROY ile entegre edilmesi için iyi niyet protokolü imzalandı.

İstanbulkart için büyük hazırlık! İmzalar atıldı
İstanbulkart için büyük hazırlık! İmzalar atıldı
GİRİŞ 12.04.2019 16:41 GÜNCELLEME 12.04.2019 17:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, BELBİM AŞ ile BKM arasında İstanbulkart'ın yerli ve milli ödeme sistemi TROY ile entegre edilmesi için iyi niyet protokolü imzalandı.

 

 

Böylece 18 milyon aktif kullanıcısı bulunan İstanbulkart'ın, market, restoran, kafeterya gibi iş yerlerinde alışveriş kartı olarak kullanılması için ilk adım atılmış oldu.

Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan çalışmalar sonunda, kredi kartı veya hesap kartı ile POS cihazlarından yapılan ödeme işlemleri İstanbulkart'a uyumlu olacak.

 

 

İstanbulkart, banka kartına gerek duymaksızın tüm ATM'lerden para çekme veya yatırma işlemlerinde kullanılabilecek. İstanbulkart, Türkiye genelinde 50 bini aşkın ATM ve yaklasık 2,4 milyon o?deme noktasında, dünya genelinde ise 190 ülke, 2 milyon ATM ve 42 milyonu aşkın noktada kullanılabilir uluslararası ön ödemeli bir kart haline dönüşecek. Vatandaşlar İstanbulkart ile toplu ulaşım ücretini öder gibi market, restoran, kafeterya gibi iş yerlerinde ödemelerini yapabilecek. İstanbulkart ile alışverişlerde ödemeler tek çekim olarak gerçekleştirilecek. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Acil Format 5 yıl önce Şikayet Et
    Aylık kartlara mobil üzerinden dolum yapılmasını istiyoruz şuan 5,10,20,50,100 tl şeklinde ödeme seçeneği var
    Cevapla
  • ozgur ata 5 yıl önce Şikayet Et
    Visa ve mastercard’dan kurtulmaliyiz. Kendi kredi kartimiz, kendi uber’imiz, kendi navigasyonumuz ve kendi internet agimiz olmali
    Cevapla
  • Rıdvan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kart diye bir proje vardi? ne oldu o?
    Cevapla
  • Serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yöneticiler yeni dağıtmış olduğunuz resimli kimlik kartları zaten çipli, bu kimlik kartlarıyla ulaşım, alışveriş, maaş vb. işlemleri 81 il ve yurt dışında rahatlıkla yapabiliriz.Tek kart en temizi olanı... saygılarımla
    Cevapla
  • Dava Murettebatı 5 yıl önce Şikayet Et
    Belbim e can veren AK Kadroya tesekkurler .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle