Bakan Varank'tan önemli mesaj: Tek bir gündemimiz var

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 4.5 yıl seçimsiz bir dönem olduğunu ve bu dönemde hedeflere odaklanılacağını söyledi.

Bakan Varank'tan önemli mesaj: Tek bir gündemimiz var
Bakan Varank'tan önemli mesaj: Tek bir gündemimiz var
GİRİŞ 12.04.2019 12:24 GÜNCELLEME 12.04.2019 12:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Şimdi Türkiye'nin önünde 4,5 yıl seçimsiz bir dönem var. Biz bu dönemi reform ve atılım dönemi olarak görüyoruz. Bu yeni dönemde hedeflerimize odaklanacağız. Tek bir gündemimiz var, ekonomimizi güçlendirmek, Türkiye'yi büyütmek. Bu yolda adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam edeceğiz." dedi.

 

 

Bakan Varank "(Sanayide Yerlileşme Programı) Ürün bazlı bir yaklaşımımız olacak. Önceliğimiz orta yüksek ve yüksek teknolojili segmentte yer alan ürünler. Seçilen ürünün Ar-Ge'sinden ihracatına varıncaya kadar tüm gelişim sürecini tek pencereden yönetecek bir sistem tasarlıyoruz. Bu sistemde alıcı ve satıcıyı eş zamanlı destekleyeceğiz, böylece ölçeklendirme sorununu aşmayı ümit ediyoruz. Yine sistemimiz yerli katma değeri esas alacak." sözlerini kaydetti.

Varank ayrıca "Programımızın adı yerlileşme, ama bu yabancılara kapımız kapalı anlamına gelmiyor. Biz üretimdeki yerli katma değerin payını artırmanın peşindeyiz. Dolayısıyla ülkemizde üretim yapan yerli ya da yabancı her kim olursa olsun, bizim için eşit öneme sahip olmaya ve imkanlardan eşit ölçüde faydalanmaya devam edecek. Çünkü Türkiye'de üreten herkes bizim için yerlidir." açıklamasında bulundu.

 

 

YORUMLAR 1
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Çalışkan ve dürüst bakanlarımızdan biri, sayın bakanım başarılı bir bakanlık dönemi geçireceğinize canı gönülden inanıyorum
    Cevapla