Çiğ süt fiyatları belli oldu!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ”1 Mayıs 2019’tan geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ sütün tavsiye fiyatı litre başı 2 TL olarak belirlenmiştir” dedi.

Çiğ süt fiyatları belli oldu!
Çiğ süt fiyatları belli oldu!
GİRİŞ 10.04.2019 14:33 GÜNCELLEME 10.04.2019 17:43
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bakan Pakdemirli, soğutulmuş çiğ süt fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ulusal Süt Konseyinin çiğ sütün tavsiye fiyatını 2018 yılı Temmuz ayında litre başı 1,70 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Bakan Pakdemirli, “Geçen süreç içerisinde Bakanlığımız, üretimde sürdürülebilirlik ile arz/talep dengesinin sağlanması için süt destek primi fiyatlarını 2018 yılı son dört ayında 15 kuruş, 2019 yılı Ocak, Şubat, Mart ve Nisan dönemi için ise 25 kuruş olarak belirlemişti. Bu kapsamda Ulusal Süt Konseyi üretim maliyetlerini göz önünde bulundurarak, 1 Mayıs 2019’tan geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ sütün tavsiye fiyatını litre başı 2 TL olarak belirlemiştir. Bu sürece katkı yapan üreticilerimize, örgütlerimizin başkanlarına ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Açıklanan süt tavsiye fiyatının 1 milyon 200 bin işletmemize, üreticimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

 

 

YORUMLAR 20
  • Osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Süt fiyatlarını sınırlandırmadan yem fiyatlarına çözüm istiyoruz sayın bakanım. Yem düşük olmaz ise süt değil su bile üretilmez. Sivri sineği bitirmek için bataklığı kurutmak lazım. Yem 70_80 TL olmuş binde üç süt desteği ile çiftçilik yürümüyor. Sorun yem ilaç veteriner giderleri saman inanılmaz pahalıyken süt fiyatları ile uğraşılmaz
    Cevapla
  • Çiftçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet süt fiyatı düşsün ama yem fiyatlarının da düşmesi gerekiyor , ülkeye yem fabrikalarının kurulması lazım .
    Cevapla
  • Sessiz Çığlık 5 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Abdülhamithanın en büyük reformlarından birisi Tarım hükümet buna bi el atsın yeter artık
    Cevapla
  • Ziraatci 5 yıl önce Şikayet Et
    Su sütten pahalı. Damızlık birliği sütü 1.50 kuruştan alıyordu. A101'de yarım litre hayat su 1 tl
    Cevapla
  • Ercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sütun fiyatı arttıkça süt yerine meyve suyu Cola daha çok satılır bu memlekette. Sonrada herkes ağlanır niye yeni nesil süt içmiyor diye. Pahalı kardeşim. Çiftçiye destek vererek süt ve yem fiyatları düşürülmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle