Putin'den ABD'nin petrol üretim yöntemine eleştiri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mevcut petrol fiyatlarından memnuniyet duyduklarını belirterek, "ABD’nin petrol üretiminde kullandığı hidrolik çatlatma yöntemi, çevreye en çok zarar veren hidrokarbon üretim yöntemi. Ayrıca, eğer petrol fiyatları varil başına 40 dolara düşerse, ABD’nin petrol üretiminin karlılığı sorgulanmaya başlar." dedi.

Putin'den ABD'nin petrol üretim yöntemine eleştiri
Putin'den ABD'nin petrol üretim yöntemine eleştiri
GİRİŞ 09.04.2019 17:26 GÜNCELLEME 09.04.2019 17:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Putin, St. Petersburg’ta düzenlenen Uluslararası Arktik Forumu’nda küresel petrol piyasalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dünyanın alternatif enerji kaynaklarını geliştirmeye yönelik çaba gösterdiğini anlatan Putin, "Ancak hidrokarbon kaynaklardan, yenilenebilir enerjiye yönelik kritik bir dönüşüm görmüyoruz. Bu konu da Rusya’nın da çalışmaları var ancak hidrokarbon kaynakların kullanımına yönelik herhangi bir tehdit görmüyorum." diye konuştu.

Petrol fiyatlarında kontrolsüz bir yükselişi desteklemediklerine işaret eden Putin, "Mevcut fiyatlardan oldukça memnunuz. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile iş birliğimizi de devam ettirmeye hazırız." ifadesini kullandı. 

ABD’nin kaya petrolü üretimine yönelik ise eleştirilerde bulunan Putin, "ABD’nin petrol üretiminde kullandığı hidrolik çatlatma yöntemi, çevreye en çok zarar veren hidrokarbon üretim yöntemi. Ayrıca, Rusya’nın aksine, eğer petrol fiyatları varil başına 40 dolara düşerse, ABD’nin petrol üretiminin karlılığı sorgulanmaya başlar." değerlendirmesini yaptı.

Putin, konuşmasında ABD’de özel savcı Robert Mueller’in hazırlayıp, Adalet Bakanlığına sunduğu Rusya soruşturması raporuna ilişkin de şunları kaydetti:

"Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale etmediğini ortaya koyan bu raporun böyle bir sonuca ulaşacağını zaten biliyorduk. Çünkü, bunu bizden daha iyi kimse bilemez; Rusya, ABD seçimlerine karışmadı ve Rusya ile ABD Başkanı Donald Trump arasında herhangi bir iş birliği yapılmadı. ABD’deki süreç tümüyle iç kamuoyuna yönelikti ve sonuç itibarıyla dağ fare doğurdu."

YORUMLAR 1
  • Bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hidrolik çatlatma yöntemi Dikey sondaj yerine Yatay sondaj kullanılır bu yöntem 5 kat daha yüksek maliyetli ama 20 kat daha verimlidir. ABD günlük petrol üretimi ortalama 11 milyon günlük tüketim ise ortalama günlük 19 milyon varil 8 milyon varil ithal ediliyor. ABD petrol fiyatlarının 70 doların üstüne çıkmasını iran ve rusyanın aşırı petrol geliri elde etmesin riskli bulduğu için istemiyor
    Cevapla