Doğal gaz piyasasında elektronik başvuru dönemi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 04/04/2019 tarihli toplantısında alınan kararla doğal gaz piyasasında elektronik ortamda başvuru yapılabilecek lisans ve sertifika türleri ile başvurularda izlenecek yöntem hakkındaki usul ve esaslar belirlendi.

Doğal gaz piyasasında elektronik başvuru dönemi
Doğal gaz piyasasında elektronik başvuru dönemi
GİRİŞ 09.04.2019 10:04 GÜNCELLEME 09.04.2019 10:04

Buna göre:

Başlangıç olarak doğal gaz piyasasında;

Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) Lisanslarının (Satış, İletim ve Dağıtım, OtoCNG) Verilmesi ve Tadilleri

Yapım ve Hizmet Sertifikalarının Verilmesi, Tadili, Vizesi, Yenilenmesi

başvuruları Nisan 2019 itibarıyla elektronik ortamda alınmaya başlanmıştır.

Geçiş dönemi olarak 31.12.2019 tarihine kadar yukarıdaki başvurular hem elektronik ortamda hem de aynı zamanda yazılı olarak alınmaya devam edilecektir.

31.12.2019 tarihine kadar şirketlerin elektronik imzalarını temin etmeleri ve sistemlerini elektronik başvuruya uygun hale getirmeleri için süre verilmiştir. 31.12.2019 tarihinden sonra bu başvurular sadece elektronik ortamda alınacaktır.

EPDK tarafından elektronik başvuru için gerekli sistem hazır hale getirilmiş olup https://basvuru.epdk.org.tr/epvys-web/faces/pages/online/index.xhtml adresinden Enerji Piyasası Portalına (EPP) giriş yapılarak başvurular yapılabilir. Ayrıca, e-Devlet üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/epdk-basvuru-uygulamasi) EPDK elektronik başvuru sistemine ulaşılması da mümkündür.

Elektronik ortamdaki başvuru esnasında tüm başvuru evrakı, başvuru yapmaya yetkili kişi tarafından 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olarak temin edilen nitelikli elektronik sertifika kullanılmak suretiyle elektronik ortamda imzalanacaktır.

Elektronik ortamda yapılacak başvurularda izlenecek adımlar hakkındaki açıklamalar ve başvurular sırasında sunulması gereken bilgi/belgeler EPDK internet sayfasında www.epdk.org.tr yayımlanmaktadır. 

Sonuç olarak, EPDK tarafından güncel teknolojik gelişmelere ve kamu hizmetlerinde dijital dönüşüm hedeflerine uygun olarak, elektronik ortamda doğal gaz lisans ve sertifika işlemlerinin yürütülmeye başlanması ile birlikte işlemler basitleştirilerek yatırımcılar desteklenmiş ve bürokratik süreçler daha da hızlandırılmış olacaktır.