Sanayi kentinden rekor ihracat

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kentin ihracatta önemli başarılara imza atmaya devam ettiğini bildirdi.

Sanayi kentinden rekor ihracat
Sanayi kentinden rekor ihracat
GİRİŞ 05.04.2019 15:10 GÜNCELLEME 05.04.2019 15:10

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaeli  gümrüklerine göre, Kocaeli dış ticaret rakamlarını değerlendirdi. Mart ayında Kocaeli'den yapılan 2 milyar 667 milyon dolar ihracatın,  bugüne kadar gerçekleşen en yüksek değer olduğunu vurgulayan Zeytinoğlu, şunları  kaydetti:

"Kocaeli ihracatta önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Mart  ayında ilimizden 2 milyar 667 milyon dolar ihracat ve 3 milyar 352 milyon dolar  ithalat yapıldı. Geçen yılın mart ayına göre ihracatımız yüzde 1,9 artarken  ithalat yüzde 28,5 geriledi. İlimiz bu ay rekora imza atarak tüm zamanların en  yüksek ihracatını gerçekleştirdi ve Türkiye ihracatının yüzde 17,2'sini  karşıladı. İhracatçı tüm firmalarımızı kutluyoruz."

Zeytinoğlu, Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Türkiye geneli dış  ticaret rakamlarına da değinerek, "Mart ayında ihracatımız 15,5 milyar dolar  olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam bir önceki ayın 1,9 milyar dolar üzerinde  olmasına rağmen, geçen yılın mart ayında yapılan ihracatın yüksekliğinden dolayı  ihracatımız binde 4 gerilemiştir. Aylık bazda 15 milyar dolar ve üzeri  seviyelerin sürdürülebilir olması önemli. Önümüzdeki aylarda bu rakamları aşan  seviyelerde ihracat yapmayı temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA