THY'den İstanbullulara uyarı! Sıkıntı yaşamayın

Atatürk Havalimanı'nın taşınmasına ilişkin açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, "Taşınmanın yüzde 25'i tamamlandı" dedi.

THY'den İstanbullulara uyarı! Sıkıntı yaşamayın
THY'den İstanbullulara uyarı! Sıkıntı yaşamayın
GİRİŞ 04.04.2019 11:12 GÜNCELLEME 04.04.2019 11:48

Atatürk Havalimanı'nın taşınmasına ilişkin açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Taşınmanın yüzde 25'i tamamlandı" dedi.

İlker Aycı'nın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

 

"Toplam taşınmanın yüzde 25'i gerçekleşmiş durumdayız. Geriye yüzde 75'i kaldı. Bu süreç boyunca emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. 1912'deki ilk havacılık tecrübesinin yaşandığı Atatürk Havalimanı'nın çok önemli günleri geceleri oldu. 1933 yılında ilk sivil uçuşumuzu İstanbul'dan Ankara'ya gerçekleştirmiştik. İlk uluslararası uçuşumuzu Atina'ya gerçekleştirdik.

Yaşanan tüm anılar, tüm hüzünlü anlar dünyanın en büyük havalimanlarından birine taşınmamızla birlikte yeni havalimanımızla birlikte adeta gurur anına dönüşecek. Dünyanın sivil havacılıktaki göçü başlıyor, başladı. Yüzde 25'ini tamamladık. Büyük taşınmanın büyük adımı ile birlikte 45 saatte bu taşınmayı gerçekleştireceğiz.

Büyük göçün en büyük adımını atacağız. Gece 03.00’te atılacak ilk büyük adımla birlikte 45 saatte taşınma tamamlanacak.

Aycı'dan İstanbullulara uyarı: Zorluk yaşamayın

Alternatif yollarla buraların beslenmesi ile ilgili planlar hazırlandı. Lütfen kıymetli İstanbullular, bu süreç içerisinde Basın Ekspress yolunun alternatif yollarını kullanarak, trafikte zorluklar yaşamayın. Bu bölgede işleri olanları biraz daha erken hareket etmeye davet ediyorum.

Yeni destinasyonları İstanbul'a kazandıracağız. Önümüzdeki dönemde yeni havalimanında yeni hikayeleri yaşamak ve yaşatmak üzere sizleri İstanbul Havalimanı'na bekliyoruz."

Taşınmanın maliyeti hakkında konuşan Aycı, "Net bir rakam vermek doğru olmaz, halka açık bir şirketiz. Kamuoyunun merak ettiği kısımları aydınlatacağız" dedi.