ASKON'dan enflasyon açıklaması!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

ASKON'dan enflasyon açıklaması!
ASKON'dan enflasyon açıklaması!
GİRİŞ 03.04.2019 14:29 GÜNCELLEME 03.04.2019 14:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başkan Aydın, mevsimler faktörlerin etkisi ile Ocak ayından bu yana tarımsal ürünlerdeki artışın bahar ayları ile birlikte arzulanan seviyeye gerileyeceğini belirterek, yerel seçim baskısının ortadan kalkması ve önümüzdeki 4,5 yıllık kesintisiz icraat döneminde yapısal reformların gerçekleşmesiyle enflasyonda hedeflenen rakamlara ulaşılacağını söyledi.  

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın konuya ilişkin şunları söyledi:

Yeni Ekonomi Programında ön görüldüğü üzere birinci etap olan dengeleme sürecini belirlenen hedefler doğrultusunda geçirdik. Son 3 ayda özellikle mevsimler faktörlerin etkisi ile tarımsal ürünlerin etkisinde olan bir enflasyon oranı ile karşı karşıya kaldık. Bahar mevsimin gelmesi ile birlikte gıda fiyatlarının arzulanan seyrine çekilmesiyle bir rahatlama göreceğiz. Bu rahatlamaya otomotiv, inşaat, turizm ve hizmet sektörlerinin katkısı da eklenecektir. Ayrıca seçim baskısının ortadan kalkması, 4,5 yıllık kesintisiz icraat döneminin siyasette istikrara yansıması da enflasyonun düşmesinde etkili olacak unsurlar olacaktır. Kademeli bir şekilde enflasyonun düştüğünü hep birlikte göreceğiz. Enflasyonda kritik eşik aşılmıştır diyebiliriz. Bu etkinin daha güçlü olabilmesi için kesintisiz icraat döneminde gerçekleştirilmesi planlanan reformlarda özellikle üreticilerin gider kalemlerini arttıran başta enerji ve makine-teçhizat gibi konularda yapısal kararlar alınmasını beklemekteyiz.

YORUMLAR 1
  • Mves 4 yıl önce Şikayet Et
    Askonbu işten anlıyor.
    Cevapla