Dolarda dalgalı seyir sürüyor! İşte ilk rakamlar...

İstanbul serbest piyasada dolar 5,5920 liradan, avro 6,2820 liradan güne başladı.

Dolarda dalgalı seyir sürüyor! İşte ilk rakamlar...
Dolarda dalgalı seyir sürüyor! İşte ilk rakamlar...
GİRİŞ 03.04.2019 09:15 GÜNCELLEME 03.04.2019 09:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim gecesi Ankara’daki konuşmasında önümüzdeki 4.5 yıl seçim olmayacağına dikkat çekmiş ve yapısal reformlarla daha sağlam bir ekonomik mimariyi oluşturacaklarını söylemişti.

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın seçimlerin öncesinde yaptığı “8 Nisan haftasında ekonomide atılacak adımları açıklayacağız. Birçok alanda önemli bir yol haritası ortaya koyacağız” söylemi ile birlikte piyasalarda bu açıklamaya yönelik bekleyiş de başladı.

Piyasada açıklanacak yol haritasında makro politikalar, bankacılık, finansın yanı sıra eğitim, yargı gibi konulara vurgu yapılıp yapılmayacağı yakından takip ediliyor.

 

 

İşlemcilere göre, başta S-400-Patriot tercihi olmak üzere ABD-Türkiye ilişkileri, küresel ticaret savaşları, yerel seçimler sonrası yavaşlayan ekonomiyi desteklemek adına atılan ve atılabilecek genişlemeci adımlar, lokallerin altı aydır aralıksız devam eden döviz alımları, yavaşlayan büyüme, yüksek seyreden işsizlik ve enflasyon zaman zaman piyasalar üzerinde baskı unsuru yaratıyor.

Kapalıçarşı'da 5,5900 liradan alınan dolar, 5,5920 liradan satılıyor. 6,2800 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 6,2820 lira olarak belirlendi.

YORUMLAR 1
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyada değer kaybetse yine bizdeki dolar sevdası bitmiyor yönetim yanlış
    Cevapla