Japonya'dan Türkiye kararı! Listeden çıkardılar

Türk Dışişleri, "Japonya'da yabancı işçi kabul edilmeyecek ülkeler listesinden Türkiye'nin çıkarılmasından memnuniyet duyuyoruz" açıklamasını yaptı.

Japonya'dan Türkiye kararı! Listeden çıkardılar
Japonya'dan Türkiye kararı! Listeden çıkardılar
GİRİŞ 01.04.2019 16:34 GÜNCELLEME 01.04.2019 16:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye, Japonya'da yabancı işçi kabul edilmeyecek ülkeler listesinden Türkiye'nin çıkarılmasını memnuniyetle karşıladı.

 

 

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Japonya'da 1 Nisan 2019 tarihinde yürürlüğe giren yabancıların oturma izinlerini düzenleyen yeni yasa kapsamında, yabancı işçi kabul edilmeyecek ülkeler listesinden Türkiye'nin çıkarılmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu adımın tarihi ve köklü bağlara sahip olduğumuz Japonya ile aramızdaki dostane ilişkilerin ruhuna uygun olduğunu düşünüyoruz." ifadesi kullanıldı.

Japonya yönetiminin ocakta yayımladığı, yabancı işçi alınmayacak ülkelerin listelendiği taslak bildiride Türkiye de yer almıştı.

 

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, yaklaşık 350 bin yabancı işçi almaya hazırlanan ülkede atılan bu adımın "hayal kırıklığına yol açtığı" değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd zorlamistir
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi japon kabul etti diyelim. Bizim beyzadeler orada çalışabilirmi. Yani üç gün dayanabilir mi. Türkiye değil orası. Adamlar yorgunluktan metroda yerde uyuyup kalıyor. Metroda çok adam görürsünüz uyuyakalmış yerde uzanmış. Sarhoş sızmış sanarsın ama yorgunluktan bitmiştir.
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Dunyanın bu tıp yassaklara ıhtıyacı yok aslında yalnız japonlar geleneklerıne baglı bır mıllet cok katılar aslında onları ayrıcalıklı kılanda bu .
    Cevapla
  • Toyota 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaldırmasa kendi bilir.Toyota almam.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    o listede kalmayı tercih edin... radyasyonlu ülkede kardeşlerimizi gönderip çalıştırmayın yazık olur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle