Gurbetçilere müjde! Hakları Türkiye'de de geçecek

Bilecik Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Almanya’da çalışan vatandaşların sosyal güvenlik haklarının Türkiye’de kullanabilecekleri belirtildi.

Gurbetçilere müjde! Hakları Türkiye'de de geçecek
Gurbetçilere müjde! Hakları Türkiye'de de geçecek
GİRİŞ 01.04.2019 13:53 GÜNCELLEME 01.04.2019 13:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili açıklama yapan Bilecik Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Adem Bedir, “01 Kasım 1965 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Almanya’da çalışan vatandaşlarımız ile bu kişilerin aile bireyleri sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de de kullanma hakkına sahiptirler.

Türk ve Alman vatandaşlarını sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Alman Emeklilik Sigortası Kurumları arasında 9-11 Nisan 2019 tarihleri arasında Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde Türkiye-Almanya danışma günleri düzenlenecektir. 

Danışma Günlerinden Bursa, Balıkesir, Bilecik ve Yalova illerinde ikamet eden Türk ve Alman vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabileceklerdir. Danışma Hizmeti, Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruların Türk ve Alman uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerle cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilecektir” ifadelerine yer verdi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sakarya neden faydalamıyorki.. almanyada malulen veya kesin emekli olmuş ve Türkiyeye döviz kazandıran biz yurt dışı emekliler için 6 aydan fazla Türkiyede kalınca gümrüklerde neden sıkıntı yaşıyoruz pasaportlarımıza niçin giriş çıkış kaşesi vuruluyor.almanyada almış aldığım emekli maaşımın devamında T ürkiyede emekli maaşı alabilme şansına sahip olunduğu zaman ssk neden yurt dışında ilgili kişinin her hangi bir geliri varmı diye sorduklarında evet sorduğunuz kişinin Türkiyedende şu kadar emekli maaşı almaktatdır bilgisi veriliyor.ki bunun yüzünde yurt dışı emekli maaşlarımızı kestikleri gibi verdiklerinide geri isteyebiliyorlar. saygılarımla
    Cevapla
  • Bremenli 5 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru bunu kimse dusunmuyor
    Cevapla