İHA'ları kurtaran müthiş fonksiyon

Çin'li yetkililer, yerli imkanlarla geliştirilen Wing Loong II İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) 3 binden fazla mühimmat atışını başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Bir İHA ile iletişimin kesilmesi ile ilgili konuşan uzmanlar, 'Üsse otomatik dönüş fonksiyonu İHA'ların ömrünü uzatıyor.' dedi.

İHA'ları kurtaran müthiş fonksiyon
İHA'ları kurtaran müthiş fonksiyon
GİRİŞ 01.04.2019 12:35 GÜNCELLEME 01.04.2019 12:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu (AVIC) tarafından geliştirilen Wing Loong II İHA'nın 3 binden fazla mühimmat atışını yüzde 90'ın üzerinde bir doğrulukla gerçekleştirdiği açıklandı.
 
Çin'in CCTV kanalı, geçtiğimiz hafta Wing Loong II İHA'nın hem durağan hem de hareketli hedefleri başarıyla vurduğunu belirtti. Global Times'a konuşan askeri uzmanlar, yapılan atış sayısı ve doğruluk oranın oldukça iyi bir performans olduğunu söyledi.
 
İHA'lardan biri ile iletişimin kesildiği konusuna değinen bir uzman, '' Modern savaş alanlarında elektromanyetik ortam çok karmaşık olabilir ve bir İHA'nın iletişimi bozulabilir. Ancak otomatik üsse geri dönüş fonksiyonu bu İHA'ların ömrünü uzatıyor.'' dedi.
 
Global Times'ın ismini kullanmadığı uzman, ihracata yönelik geliştirilen İHA'nın kullanımın zor olmadığını, ancak temin etmek isteyen ülkelere gerekli eğitimlerin üretici tarafından sağlanması gerektiğini belirtti.
 
Özellikle İHA'nın anti-tespit kabiliyetine dikkat çeken uzman, ''O kadar görünmezki bazen kendi Wing Loong'umuzu radarda tespit edemiyoruz'' ifadelerini kullandı. 
 
2018 Aralık ayı itibariyle ihracat için 100 Wing Loong serisi uçağı teslim edildi.

 

 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 2
  • werty 5 yıl önce Şikayet Et
    biz onlardan once yaptik bu ozelligi.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz de üretelim.
    Cevapla