Hürkuş-C'den ilk TOGAN atışı gerçekleştirildi

TUSAŞ tarafından geliştirilen Hürkuş-C yakın saldırı ve keşif uçağı, TÜBİTAK SAGE’nin geliştirdigi TOGAN mühimmatını ilk kez başarıyla test etti.

GİRİŞ 31.03.2019 09:23 GÜNCELLEME 31.03.2019 09:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

TUSAŞ’ın ürettiği Hürkuş-C’den TÜBİTAK SAGE’nin geliştirdigi çok hafif ve düşük maliyetli TOGAN mühimmatı ilk kez atıldı. Bu kabiliyetin kazanımıyla Hürkuş-C’nin operasyonel maliyetinin daha da aşağı çekilmesi hedefleniyor.

 

 

Düşük maliyetli ve aynı zamanda çok hafif olması nedeniyle TOGAN mühimmatı TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirildi. Hürkuş-C'nin altına konulan 4 adet 81 mm’lik havan mühimmatı ile atış yapılabiliyor.

YORUMLAR 8
  • Bir G@rip 4 yıl önce Şikayet Et
    Hay maşallah DURMAKMYOK YOLA DEVAM inşallah en kısa zamanda 2 mıtorlusu yapıla dah buyuk bombaları düşmanların üstüne ata :))
    Cevapla
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ve taktir ediyorum
    Cevapla
  • ZOR38 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 ne gerek, Hürkuştan 10 bin tane yap o parayı tutmaz bile. SU-57 T-50 var öttürmeyelim soysuzları.
    Cevapla
  • Tuzla 4 yıl önce Şikayet Et
    Hürkuş-c nın insansız versiyonlarını ve bunların İstanbul sınıfı muhrip lerde katapultla atılıp kullanıldığında görmek istiyoruz inşallah atmaca gemisavar füzeleri de monte edilirse hürkuş-c deniz kuvvetleri için önemli bir kuvvet çarpanını olacaktır
    Cevapla
  • Ekolay71 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçağın kalkış maliyetinin f16 ya göre daha düşük olduğunu sanıyorum.pervaneli olması f16 nın motorlarından çıkan ısıya kilitlenen füzelerden korunabileceği kanaatindeyim.eğer buna görünmezlik özelliğiyle radardan kaçabilime,radarla kilitlenebilen füzelerden kaçabilme ve havadan havaya füze özellikleride eklenebilirse mükemmel olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle