Çin ve AB'den Trump'ı çıldırtacak hamle!

Fransa, Almanya ve Avrupa Komisyonu liderleriyle bir araya gelen Çin Devlet Başkanı, Pekin ile Avrupa'nın birlikte ilerlediğini, ama aralarındaki şüpheleri aşmaları gerektiğini söyledi.

Çin ve AB'den Trump'ı çıldırtacak hamle!
Çin ve AB'den Trump'ı çıldırtacak hamle!
GİRİŞ 27.03.2019 08:35 GÜNCELLEME 27.03.2019 08:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret savaşları çıkarma, anlaşmaları bozma ve ittifakları sarsmasına karşılık niteliğinde bir Avrupa turu gerçekleştiriyor.

 

 

İtalya'da önemli anlaşmalara imza atan, Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la önemli bir görüşmede bulunan Şi, Paris'te bu kez Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği'nin (AB) icra organı Avrupa Komisyonu'nun yetkilileriyle biraraya geldi.

ŞÜPHELERİ YOK ETMELİYİZ

 

 

Çin lideri, Çin ile Avrupa'nın birlikte ilerlediğini, ama aralarındaki şüpheleri aşmaları gerektiği mesajını verdi.Ortak basın toplantısında "Elbette aramızda farklılıklar ve rekabet var, ama bu olumlu bir rekabet" diyen Şi, "Birlikte ilerliyoruz. Şüphelerin bizi sürekli geriye doğru baktırmasına izin vermemeliyiz" vurgusu yaptı.

Toplantıda Çin'in AB üyesi ülkelerle ikili anlaşmalar üzerinden Avrupa'ya muazzam yatırım yaparak nüfuzunu artırmasıyla ilgili endişeler de gündemdeydi.Çinli mevkidaşına AB'nin birliğine saygı göstermesi çağrısı yapan Macron, doğal olarak AB liderlerinin büyük ortaklarından AB'nin birliği ile tüm dünyaya taşıdığı değerlerine saygı göstermesini beklediklerini söyledi.

Avrupa ile Çin arasında emsal oluşturacak bir ilişki geliştirilmesini temenni eden Fransa Cumhurbaşkanı, "Kimse naif değil, ama Çin'e saygı duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Hem Macron hem Merkel hem de Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker, Çin'i 'rakip'diye niteledi. Juncker, Çin'e 'rakip' diye hitap ederek iltifatta bulunduğu belirtti. Aynı zamanda Avrupa'nın Çin şirketlerine verdiği piyasaya erişim düzeyinin aynısının Çin devleti tarafından Avrupa şirketlerine sağlanmasını talep eden Komisyon Başkanı "Avrupa iş dünyası, Çinli şirketlerin kıtamızda faydalandığı açıklığın aynısını Çin'de görmek istiyor" dedi.

MERKEL: BU OYUNU OYNAMAK İSTİYORUZ

'Yeni İpek Yolu' da denilen Bir Kuşak, Bir Yol' projesinin altyapı çalışmaları kapsamında Asya'nın devinin Avrupa'ya bağlanacak olmasının AB'de yarattığı rahatsızlığa atıf yapan Merkel "Biz Avrupalılar bir rol üstlenip oynamak istiyoruz" diyerek ekledi:"Ama her iki tarafta bir miktar mütekabiliyet olmalı ve biz bunu bulmakta biraz zorlanıyoruz."
Taraflar 12 Nisan'daki Çin-AB zirvesinde de biraraya gelecek.

YORUMLAR 13
  • Dost 5 yıl önce Şikayet Et
    Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez çin kesenin azını açtı ama daha fazlası çine akacak bunun adı geleceğe yatırım
    Cevapla
  • Orhangazili 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin çakallarl,ne halt ediyorsan AB.Benim Doğu Türkistanda Kardeşlerimi Rahat Blrak,yoksa iyi şeyler olmicak aleyhinde çin çoplüğü.
    Cevapla
  • mikado 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet ya!Hic Turkiyeden sormadilar.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin normalde avrupayı bitirir. Çünkü kendi içinde nufusu ve pazarı kendine yeter. Avrupa ise çine yatırım yapıp çini ele geçirme planları güdüyor iken oyun tersine döndü. Yani avlanmaya giderken kendi av oldu.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    34 Milyar Dolarlık Airbus tan Uçak siparişi verince AB li liderler nasıl ESASDURUŞ'a geçiyorlar.Sizi gidi paranın kölesi batılılar.
    Cevapla
  • 63-63 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin dolar ları harcamaya başladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle