300 uçak siparişi aldı! 'Boeing'e karşı zafer'

Avrupalı havacılık devi Airbus, Çin'den 34 milyar dolarlık 300 adet uçak siparişi aldı. Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'in Fransa ziyareti sırasında gerçekleşen anlaşma, Airbus'ın en büyük rakibi Amerikalı Boeing'e karşı zaferi olarak nitelendiriliyor. Öyle ki, son dönemde adı kazalar ile anılan Boeing'in dünya çapında 300 adet siparişi iptal edilirken, 5 bin siparişi ise askıya alındı

300 uçak siparişi aldı! 'Boeing'e karşı zafer'
300 uçak siparişi aldı! 'Boeing'e karşı zafer'
GİRİŞ 26.03.2019 18:56 GÜNCELLEME 27.03.2019 00:40
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

En büyük rakibi Boeing'in düşen uçağı yüzünden siparişleri birer birer iptal edilirken, Fransa merkezli havacılık şirketi Airbus ise dev bir anlaşmaya imza attı.

 

Yapılan açıklamaya göre, Airbus Çin'den 34 milyar dolar değerinde 300 adet uçak siparişi aldı. Bu kapsamda, 290 adet A320 serisi dar gövdeli ve 10 adet A350 tipi geniş gövdeli yolcu uçağı Çin'e teslim edilecek.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'in Fransa ziyareti sırasında gerçekleşen anlaşma, bugüne kadar Çin'e tek seferde en çok uçak satan Boeing'i de geri de bırakmış oldu.

 

 

ÇİN'DE 7400 UÇAĞA İHTİYAÇ VAR

Boeing'in son dönemde adı kazalar ile anılan 737 Max uçağı, Airbus'ın A320neo uçağı ile aynı segmentte bulunuyor. Ekim ayı sonunda Endonezya'da Lion Air ve ardından da Etiyopya havayollarına ait birer 737 Max uçağının düşmesi sonucu, dünya genelinde 300'den fazla 737 Max siparişi iptal edildi. Bu kapsamda, 5 bine yakın uçağın ise siparişi de askıya alındı.

Uzmanlar, Çin'in 2037 yılına kadar yaklaşık 7 bin 400 yolcu ve kargo uçağına ihtiyaç duyacağı belirtiliyor. Bu kapsamda Airbus'ın aldığı siparişin rakibi Boeing'e karşı önemli bir adım olduğu kaydediliyor.

YORUMLAR 38
  • aga 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin harika bir misilleme yapmış. tebrikler..Darısı bize. böyle nayif misillemeler harika..
    Cevapla
  • enes 5 yıl önce Şikayet Et
    bikaçta f35 düşse iyi olur
    Cevapla
  • ÇİN zulmünde 5 yıl önce Şikayet Et
    ÇİN zulmünde yaşayan Doğu Türkistan lıların bu uçaklarla Türkiye ye gelmesi yasak, Turkiye ile telefon görüşmeleri nerdeyse imkansız çünkü sonucu ölüm, milyonlarca müslüman masum kardeşimizin kanına girdiler ve giriyorlar,...hesabın çetin olacağı günde Allah bizim hesabımızı kolay eylesin
    Cevapla
  • Mete 5 yıl önce Şikayet Et
    Apple da çökmeye başladı.bir devir bitiyor.sallanti sarsıntılı olabilir.
    Cevapla
  • Deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    insallah
    Cevapla
  • Levrok 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Ukraynayla beraber Ucak Üretmeye Baslayalim Artik.
    Cevapla
  • FB12 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi bir başlangıç olur. Ukrayna havacılıkta gelişmiş bir ülke başlangıç olarak ortak dar gövdeli bir uçak yapılabilir neden olmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle