Bakan Pakdemirli duyurdu: Çatı marka geliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türk ürünleriyle ilgili uluslararası bir çatı marka kurma hedefimiz var. Yüksek kalite yerli ve milli ürünleri yurt dışında sergileme, bunlar için talep oluşturma ve söz konusu ürünleri yüksek fiyatla satmayı planlıyoruz" dedi.

Bakan Pakdemirli duyurdu: Çatı marka geliyor
Bakan Pakdemirli duyurdu: Çatı marka geliyor
GİRİŞ 24.03.2019 09:33 GÜNCELLEME 24.03.2019 10:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli şu ifadeleri kullandı:

"Türk ürünleriyle ilgili uluslararası bir çatı marka kurma hedefimiz var. Yüksek kalite yerli ve milli ürünleri yurt dışında sergileme, bunlar için talep oluşturma ve söz konusu ürünleri yüksek fiyatla satmayı planlıyoruz. Yılın ilk yarısını bitirmeden açıklamış oluruz bu markayı.

Tarım sektörü için geleceğe yönelik rekolte ve ürün fiyatları tahminleri konusunda meteorolojimiz çalışıyor. Seracılık alanında bizim Türkiye olarak onlara (Katar) verebileceğimiz Batı'dan çok daha fazla şey var"

 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle her şeyin en kalitelisini en sağlıklısını yurt içinde uygun fiyatla kendi vatandaşına sağlayacaksın, bunu gören yabancılardan gelen talepleri de ihtiyaç fazlası olan ürünlerden sağlayacaksın. Bu ürünlerin kelitesi ve sağlıklı olması açısından eşi benzeri olmayacağı için yurtdışındaki zenginler tarafından oldukça fazla talep olacaktır. arzın üstünde talep olacağı için çok yüksek fiyatlardan satışı mümkün olacaktır. Yüksek fiyattan bu ürünlere yurt dışında sahip olamayan normal gelir seviyesindeki vatandaşlar da ülkemize turist olarak gelerek bu ürünlere erişmek isteyecektir. Kendi vatandaşını en sağlıklı ve kaliteli ürünlerle beslediğin için de sağlık tarafındaki fatura düşecektir.
    Cevapla
  • İstanbullu 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Tarım ve Orman bakanım çok doğru bir proje, çok acil Türkiye markası adı altında ülkemin tarımsal ürünleri, kaliteli ürünüleri cazibeli ambalajı ve Türkiye markası ile dünyaya ihraç edilmeli, üretim için ülke çiftçileri yüksek oranda kaliteli ürünler üreterek kurulacak şirkete değerinde ürünlerini satacak, şirket kaliteli ürünleri çok gösterişli ambalaj ve kalitesi ve güvenilir markası ile dünyaya pazarlaması hem çiftçimizi, hem ülkemizi zenginleştirecektir,ülkemiz kazanacaktır. Projeyi destekliyorum, başarılar diliyorum...
    Cevapla