Dün zirveyi görmüştü! İşte dolarda son durum

Dün güne 5,46 liradan başlayan dolar kuru, akşam saatlerinde 5,84'le işlem gördü. Dolar, yeni güne 5,76'yla başladı. Euro ise 6,52'den işlem görüyor.

Dün zirveyi görmüştü! İşte dolarda son durum
Dün zirveyi görmüştü! İşte dolarda son durum
GİRİŞ 23.03.2019 09:11 GÜNCELLEME 23.03.2019 09:13
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dün güne 5,46 liradan başlayan dolar kuru, akşam saatlerinde 5,84 liraya kadar yükseldi. Dolar, yeni güne 5,76'la başladı. Euro ise 6,52'den işlem görüyor.

 

 

FED KARARI SONRASI DÜŞMÜŞTÜ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar faiz artışı öngörmemesini açıklaması sonrasında 5,40'lara kadar inen ancak daha sonra yeniden yukarı çıkan dolar/TL dün 5,75'i test etti. Türkiyepiyasaları kapandıktan sonra oluşan işlemlerde dolar 5,84'ü gördü. TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 5'e ulaştı.

 

 

DÖVİZDE SON DURUM

Amerikan Merkez Bankası'nın kararıyla 5,40 seviyelerine gerileyen dolar, hem dış hem iç siyasetteki gerilim nedeniyle yeniden yükselişe geçti. Dolar, yeni günde 5,76'dan işlem görürken euro ise 6,52'den işlem görüyor.

YORUMLAR 7
  • Yerli 5 yıl önce Şikayet Et
    Yükselmesi iyi ithalatı frenler bari. Millet çok müsrif pahalı da olsa alıyor, ithalat vergileri artmalı yoksa yerli tüketmez bu millet
    Cevapla
  • mardini 5 yıl önce Şikayet Et
    asıl mesele FAİZ... kredi kartı veye bireysel krediyi bankalar dolar sanki 8.00 tl üzerymiş gibi bir fiyatla veriyor. NEDEN... doları yükseltenlerin maşası bankalardır. doları bankalara veiyorlar. bankalar da yüksek faizden kredi kullananları kakalıyor. sonra dolar şürekası dolarını bankadan istiyor. yani döngü faşiz ve kur üzerindedir. örneğin kşimse kredi kullanbmazsa doları kim kullanacak. o zaman dolar yükseldi diye tuzağa düşen zırvalar zarar ediyor. faiz verfenler ve bankalara dolar verenler karlı oluyor. vatandaş bu tuzaktan doılayı dolardan hanüz müvaffakolamadı. faiz haram ise faşizi tetikleyenn bu döviz kurgısına takılmak da haramdır. kendinize gelin.
    Cevapla
  • 777 5 yıl önce Şikayet Et
    hükümet müdaheleyle düşürmeli.piyasaya para sürsün.seçime kadar
    Cevapla
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede satılan otomobil ve cep telefonlarının %80 ı ithal. Döviz yükselince satışlar yarı yarıya düştü. Ithal sevdası bitmedikçe döviz derdi devam eder
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimiz tekrar önlem alarak seçim öncesi 5 civarına çekecektir inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle