Binlerce kişiye güzel haber! İlave 635 lira zam

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, KHK ile belediyenin kadrosuna geçen binlerce çalışana müjdeyi verdi. Yıldırım, "1 Mart'tan itibaren bu kardeşlerimize ilave 635 lira zam yapıldı" dedi.

Binlerce kişiye güzel haber! İlave 635 lira zam
Binlerce kişiye güzel haber! İlave 635 lira zam
GİRİŞ 22.03.2019 13:44 GÜNCELLEME 22.03.2019 13:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hak-İş'in düzenlediği "Nevruz'da İşçi Buluşması" etkinliğine  telekonferansla katılan Yıldırım, işçilerin emeğinin çok değerli olduğunu, AK  Parti iktidarının işçi haklarına en fazla önem verilen dönem olarak öne  çıktığını, işçi ve memurları ülkenin geleceği adına teminat olarak gördüklerini  anlattı.
Yıldırım, şöyle konuştu:
 
"Başbakanlığım döneminde 696 Sayılı KHK ile taşeron  işçilerimizin kadroya alınmalarına imkan veren bir düzenleme yaptık. 2 Nisan 2018  tarihi itibariyle tamamlandı. Bu süreç içerisinde, merkezi bütçe ile düzenlenen  kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilerin 4D kadrolarına geçişi, belediye ve  il özel idarelerinde çalışan taşeron emekçilerinin belediye iştiraklerindeki  istihdamı, aynı şekilde 4C'deki kardeşlerimizin 4B statüsüne geçirilmeleri,  mevsimlik ve geçici işçilerin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin, 4 ay  daha uzatılması çalışmaları öngörüldüğü şekilde tamamlandı. Bütün bu çalışmalar,  Sayın Cumhurbaşkanımızın, emekçi kardeşlerimize müjdeyi vermiş olduğu 5 Aralık  2017'de süratle başladı. 24 Aralık 2017'de çıkan KHK çerçevesinde yürütüldü.  Nihayetinde öngörüldüğü gibi 2 Nisan 2018'de tamamlandı. Bu reform, Cumhuriyet  tarihimizde, çalışma hayatı ile ilgili alınan en büyük reformdur. 1 milyona yakın  emekçi kardeşimizin ve ailelerinin hayatına, geleceklerine etki eden çok hayırlı  bir çalışmadır."

 

 

"Bir müjde vermek istiyorum"

İBB'nin 11 iştirakinde 33 bin 427 işçinin kadrolu olarak çalıştığını  dile getiren Yıldırım, 2019 yılı için ücret artışlarının ocak ve temmuzda yüzde dörder olacak şekilde düzenlendiğini anımsatarak, bir müjde vermek istediğini  kaydetti.

 

 

Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sözleşmede ücret artışlarının enflasyonun altında kalması halinde,  enflasyon farkı verileceğine dair herhangi bir hüküm ise bulunmuyor. Ancak bizler  işçi  kardeşlerimizin mağduriyetini 'aman nasılsa yasal yükümlülüğümüz yok'  diyerek göz ardı edemeyiz. Bu mağduriyetin giderilmesi için İstanbul Büyükşehir  Belediye Başkanlığımız bir çalışma başlattı. "Buna göre, 2018 yılı asgari ücret  tutarı ile 2019 yılı asgari ücret tutarı arasındaki fark dikkate alınarak bir  düzenlemeye gidildi. Böylece 28 Şubat 2019 tarihinde KHK kapsamında çalışan  personelin aldığı günlük brüt ücretlerine 1 Mart 2019 tarihinden geçerli olmak  üzere 21,16 lira ilave yapıldı. Böylece KHK kapsamında çalışan kardeşlerimiz her  ay ilave 635 lira zamlı ücret almış olacaklar. Buna göre, 31 Aralık 2018'de 2 bin  195  lira brüt ücretle çalışan arkadaşımızın 2019 yılı ücret artış ortalaması  yüzde 48 olacak.  31 Aralık 2018'de asgari ücretin 1,5 katı kadar yani 3 bin 44  lira brüt ücret alan arkadaşımızın 2019 yılı ücret artışın ortalaması yüzde 24  olacak. 31 Aralık 2018'de asgari ücretin iki katı olarak 4 bin 59 lira brüt  ücretle çalışan arkadaşımızın 2019 yılı ücret artış ortalaması yüzde 19 olacak.  Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
 
Yıldırım, yerel seçimlere değinerek, "Kimin ne sorunu varsa birlikte  çözeceğiz. Binali Yıldırım sözü başka sözlere benzemez. Benim sözüm senettir."  dedi.
 
İstanbul'u trafik sorununu çözmüş, daha çok üreten, iş, istihdam  imkanları artmış,  kaliteli ve konforlu hayat sunan, huzurlu ve güvenli bir şehir  yapacaklarını ifade eden Yıldırım, sözlerini, "Sizlerin de 31 Mart'ta   İstanbul'da Binali Yıldırım,  ilçelerde de Cumhur İttifakı diyeceğinize  inanıyorum. Bugünkü nevruz ateşini  o akşam Saraçhane'de yakacağız. Emeğin,  kardeşliğin ve huzurun ateşini birlikte yakalım. Nevruz bereketini,  bolluğunu  paylaşalım." diye tamamladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • EMEKLİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Emekli intibakları ne olacak bilen var mı acaba.
    Cevapla
  • KAFKAS 5 yıl önce Şikayet Et
    Taşerondan kadroya geçen 4 Dli çalışanlar 2.450₺ maaş alıyor enflasyon farkı almadık buna acilen müdahale edin!
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte budur tebrikler sayın Başkanım. Seninle İstanbulun bütün sorunlarının çözüme kavuşacağına olan inancımız tamdır. Zaten bu dönemde çözülemeyen sorunun bir daha asla çözülemeyeceğini düşünüyorum.
    Cevapla
  • Ak partili 5 yıl önce Şikayet Et
    İştirak kadrosundan TİM (Tesis İşletme Modeli ) adını verdikleri dosyaya geçirilen personele de %1-5 arası zam yapıldı.. Yaklaşık 5900 kişi.. Bunlara da bir iyileştirme yapılacak mı?
    Cevapla
  • kenan fındık 5 yıl önce Şikayet Et
    diger kurumlarda calisan khk lı lar nolcak peki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle