Petrolden ekonomiye 700 milyon dolar katkı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Diyarbakır ve Siirt'teki üç kuyuda gerçekleştirilen petrol keşiflerinin ekonomiye 700 milyon dolar katkı sağlayacağını bildirdi.

Petrolden ekonomiye 700 milyon dolar katkı
Petrolden ekonomiye 700 milyon dolar katkı
GİRİŞ 22.03.2019 11:26 GÜNCELLEME 22.03.2019 11:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, iki şehirdeki üç kuyuda  petrol keşfedildiğini kaydetti.

 

 

Mermer-1, Hançerli-5 ve Demirkuyu-1 isimli kuyularda petrol  bulunduğunu belirten Dönmez, "(Varsa mutlaka bulacağız) diyerek yüksek teknoloji  ve yerli insan kaynağımızla yaptığımız çalışmalarımız sonuç vermeye başladı.  Diyarbakır ve Siirt’te üç sahada 22,52 milyon varil yerinde rezerv petrol  keşfettik. Bu keşiflerle ekonomimize yaklaşık 700 milyon dolar katkı  sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Mermer-1 sahasında ilk kez hidrolik çatlatma yöntemiyle petrol üremi  yapıldı. Mermer-1, 3 bin 700 metreyle Türkiye'nin üretim yapılan en derin kuyusu  olma özelliğini taşıyor. Söz konusu sahada günlük 200 varil üretim yapılıyor.  Hançerli-5 sahasında günlük 910 varil, Siirt'te bulunan Demirkuyu-1 kuyusunda ise günlük 450 varil üretim gerçekleştiriliyor.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    daha fazlasini bulun düşmana karşi
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu petrolleri sadece Turkiyemizde kullanalim. Halkimiz rahat etsin. Birde petrolleri cogaltmayi denemeliyiz hickimseyle bu bilgiyi paylasmayalim arabalara uygun hale getirelim. Halkimiz mhp akp yi omru boyunca bastagci yapar kanlarinda hain ittifak kani yoksa.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllık mı yoksa toplam mı 700 milyon dolar
    Cevapla