Devletten her yaşlıya ayda bin 907 TL maaş! Peki başvuru şartları neler?

2019 yılı itibariyle yaşlılara verilen maaş ve ek ödeme tutarlarında iyileştirilme yapıldı. Buna göre yaşlılar şartları taşıması halinde devletten bin 907 TL'ye kadar ödeme alabilecek. Peki yaşlılara verilen bu tutar nasıl belirleniyor? Şartları neler?

Devletten her yaşlıya ayda bin 907 TL maaş! Peki başvuru şartları neler?
Devletten her yaşlıya ayda bin 907 TL maaş! Peki başvuru şartları neler?
GİRİŞ 25.03.2019 09:49 GÜNCELLEME 25.03.2019 09:49

Son yıllarda yaşlılara verilen maddi destekte iyileştirilmeye gidildi. Verilecek ödemeler için şartların sağlaması durumunda hem 65 yaş aylığı hem evde bakım parası ile ayda bin 907 lira alabiliyor. 2019 yılı itibariyle 65 yaş aylığı olarak 601,57 lira ödeme yapılıyor.  Peki yaşlılık maaşı ve evde bakım aylığı almanın şartları neler? 2019 senesi itibariyle belirlenen kriterler doğrultusunda devlet emeklilere 1907 TL'ye kadar ödeme sağlıyor...

 

 

YAŞLILIK MAAŞI ALMANIN ŞARTLARI NELER?

Bu ödemede kişinin kendisinin ve eşinin gelirine bakılıyor. Kişi başı gelirleri 609,67 liranın altındaysa maaş bağlanıyor. Bu maaşı alabilmek için 65 yaşın doldurulması gerekiyor. Daha sonra aranan şart, 65 yaşını doldurmuş olan kişinin hiçbir sosyal güvencesi olmayacak. Bunun yanında nafaka alan kişiler 65 yaş maaşından yararlanamıyor.

 

 

Yaşlılara Tüm Ödemeler

YAŞLILARA EVDE BAKIM AYLIĞI

Devlet, bakıma muhtaç olduğu tespit edilen yaşlıların ailelerinden ayrılmaması ve vatandaşların hayat kalitesinin yükseltilmesi için evde bakım desteği sağlıyor. Aylık tutar bin 305 lira 97 kuruş. Evde bakım aylığı için yüzde 50 ve üzerinde engelli raporu gerekiyor. Maaş yaşlıya değil, bakana veriliyor. Hane içinde kişi başı gelirin 1219 TL altında olması gerekiyor..

NASIL ALINIR?

2019 yılı itibariyle evde bakım aylığı almak için bazı kriterleri taşımak gerekiyor. Peki evde bakım aylığı maaşı nasıl alınır? İşte tüm koşulları

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,
2) Bakıma muhtaçlık kriteri,
3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılıyor.