Ömür boyu nafaka tarihe karışıyor

MHP’nin nafakaya sınır getirilmesine yönelik yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sunmasının ardından, AK Parti kurmayları, nafaka konusundaki taslak çalışmanın tamamlandığını belirterek, bir yıl ve bir yılın altındaki evlilikler için nafaka süresinin en çok 3 yıl ile sınırlandırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Ömür boyu nafaka tarihe karışıyor
Ömür boyu nafaka tarihe karışıyor
GİRİŞ 22.03.2019 08:18 GÜNCELLEME 22.03.2019 08:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Düzenlemeyle nafakaya süre konulurken, hakimlerin takdir yetkileri de genişletilecek. 50 yaş üzeri boşanmalarda ömür boyu nafaka verilmesi benimsenen taslakta, Meclis’teki görüşmeler sırasında diğer partilerden gelecek öneriler de değerlendirilerek yeni kriterler getirilebileceği belirtiliyor. Şu anda sıkça başvurulan ‘tedbir nafakası’nda da sınırlamaya gidilmesi öngörülüyor.

 

 

Mevcut kanunlarda da olan ‘çocuklara iştirak nafakası’ uygulaması yerini koruyacak, hem baba, hem de annenin pay vermesi söz konusu olabilecek. Boşanmalardaki üç yıl bekleme süresinin de bir yıla inmesinin gündemde olduğu tasarı ile 180 gün olarak belirlenmiş olan ‘iddet’ süresi, kişinin hamile olmadığını doktor raporu ile ispatlaması halinde, nüfus müdürlüklerinden ‘iddet’ süresini tamamlamış olduğuna ilişkin kayıt aldırabilecek. 

YORUMLAR 3
  • necmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce mevcut nafaka kanunu değişmeli ve süresiz nafaka kaldırılmalı. Kusur göz önüne alınmalı. Hakimlerin taktir yetkisi de belirli kriterlerle sınırlandırılmalı
    Cevapla
  • Ahmet Kır 5 yıl önce Şikayet Et
    İfratla tefrit arasında gidip geliyoruz. Popüler olana hemen angaje oluyoruz. Akla ve Allaha ve Allahın ölçüsüne itibar etmiyoruz. Yazıklar olsun hepimize. Yazıklar olsun keyfiligimize! EleştirilerI değerlendirin lūtfen. Hayatlar gitmesin, insanlar katil olmasın.
    Cevapla
  • Ahmetgün 5 yıl önce Şikayet Et
    inșallah
    Cevapla