Türkiye'de cep telefonlarında yeni dönem başlıyor!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, e-sim teknolojisinin müjdesini verdi. Apple’ın sim kart destekli Apple Watch modeli gibi bazı cihazların ülkemizde kullanılabilir olmasının önündeki en büyük engel olan bu destek sonunda BTK’nın yürüteceği bir çalışma ile hizmete girecek.

Türkiye'de cep telefonlarında yeni dönem başlıyor!
Türkiye'de cep telefonlarında yeni dönem başlıyor!
GİRİŞ 21.03.2019 11:52 GÜNCELLEME 21.03.2019 12:00
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ömer Fatih Sayan’ın çok yeni bir karar aldık diye duyurduğu çalışma ile sürecin tamamını BTK bizzat yürütüyor olacak. Sonrasında da operatörler gerekli yükümlülükleri yerine getirerek abonelerine bu desteği sağlayabilecek. 

 

 

E-sim teknolojisine sahip akıllı cihazlar, birkaç küçük yazılımsal kurulum adımlarını tamamlayarak sim kart takmaya gerek kalmadan şebeke erişimine kavuşabiliyor.

Fiziksel sim kartları sanallaştıran bu hamlede BTK, teknolojinin alt yapısının yerli olarak hazır hale getirilmesi konusunda süreci yönetecek. Yazılımsal alt yapı için gerekli her şeyin yerli olarak geliştirilmesini önemsediklerini belirten Fatih Sayan, verinin ülkemizde kalmasının da bir zorunluluk olduğunun altını çiziyor.

 

 

Buna göre, tıpkı ödeme sistemleri alt yapılarında olduğu gibi e-sim teknolojisi için de gerekli olacak sunucuların Türkiye’de kurulu olması şart koşulacak. Bu noktada sistemler özelinde markaların konuya nasıl bir yaklaşım göstereceği veya yaptırımların ne ölçüde olacağı şimdilik bilinmezliğini korusa da BTK’nın çok da geç kalmadan bu konuya eğilmesi son derece sevindirici. İlerleyen günlerde operatörler seviyesinde de süreci aydınlatacak açıklamalar gelecektir diye düşünüyoruz.

KAYNAK: DONANIMHABER
YORUMLAR 14
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    E sim kotu olur. Sim karti cikartip diger telefona takamiyorsun. Telefona sabit oluyor. Geriye gitmek teknolijide.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaklaşık 3 aydır bu müjdeli haberi bekliyordum. Çift hat kullanıp çift hatlı telefona sahip olmayanlar için çok gerekli bir teknoloji. XS max kullanıyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum
    Cevapla
  • meyyid 5 yıl önce Şikayet Et
    abd de 15 yıl önce vardı bu teknoloji..hatta oradan telefon aldım büyük heyecanla paketi açıp sim kartı takacakken şok oldum.meğerse sim kart girişi yokmuş telefonun.satıcıya yazdım durumu siz hangi çağda yaşıyorsunuz diye alay etmişti benimle.boşuna para vermişim.şu anda hala çocukların oyuncağı..
    Cevapla
  • back to the future 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadas uzay zaman da yolculuk yapan bir muptezel olabilir
    Cevapla
  • irfan sakarya 5 yıl önce Şikayet Et
    e sim teknolojisi yeni başladı 3 yıl olmadı acaba siz ne tlfonu aldınız
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Böylece sim kartı denilen zımbırtı tarih olacak. Yakında şebekeler de tarih olur ve konuşma/mesajlaşma tamamen internet üzerinden gerçekleşir hale gelir.
    Cevapla
  • Recep Tunçyürek 5 yıl önce Şikayet Et
    apple gibi bir ajan yahudi firması için hiç gerekli olmayan ve boşuna masraf, ki bu masraf bize yansıyacak gözünüze dizinize dursun, yahudilere yapılan her türlü desteğe karşıyım, isterse su üretsinler, hepsinin canı cehenneme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle