AB'den Google'a 1,49 milyar euro para cezası

Avrupa Birliği (AB), Alphabet Inc.'ye ait Google'a, web sitelerinde rakiplerinin kendi arama reklamlarını koymasını önleyen reklam kontratlarından dolayı 1.49 milyar euroluk (1.7 milyar dolar) para cezasına çarptırdı.

AB'den Google'a 1,49 milyar euro para cezası
AB'den Google'a 1,49 milyar euro para cezası
GİRİŞ 20.03.2019 14:15 GÜNCELLEME 20.03.2019 15:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AB, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Google, üçüncü taraf web sitelerinde rekabet karşıtı kontrat kısıtlamaları uygulayarak, online arama reklamlarındaki hakimiyetini güçlendirdi ve kendisini rekabetçi baskıya karşı koruma altına aldı" dedi.

 

 

AB, bu durumun, AB antitröst yasalarına göre illegal bir durum olduğunu kaydetti.

AB Rekabetten Sorumlu Komiseri Margrethe Vestager orta Avrupa saati ile 12:00'de Brüksel'de basın toplantısı düzenleyecek.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Hanifi 5 yıl önce Şikayet Et
    biz de de aynısını yapıyor yıllardır makina imalatı kelimesinde ilk sırada olan firmamız başka kelimelerde google ücretli reklam vermeye başladı 10 anahtar kelimede ilk sırada olan firmamızın reklamdan sonra doğal olan sırası kayboldu şimdi 2. 3. sayfada hakeza şu ekşi sözlük yeni zellanda olaylarından sonra bütün kelimelerde islama saldırdı diye google tarafında istisnasız ilk sıraya alındı google deneme olarak bir şeyler yazın ilk sıra en üstte ekşimidir nedir o kefereler çıkıyor herşeyde ilk sırayı aldı google onları.. İslam adalet insan emek düşmanı google. devlet acilen google çok ağır cezalar vermeli 10 milyar dolar mesala iyi bir ceza.
    Cevapla