Katarlı firma dünyanın en büyüğünü kurdu!

Katarlı Kaf Yatırım Şirketi, dünyanın en büyük İslami enerji bankasını kurdu. Kaf Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hamid bin Ahmed es-Suveydi, İslami enerji bankasının uluslararası enerji projelerini finanse etmek için 10 milyar dolar sermayeye sahip olduğunu kaydetti.

Katarlı firma dünyanın en büyüğünü kurdu!
Katarlı firma dünyanın en büyüğünü kurdu!
GİRİŞ 20.03.2019 05:58 GÜNCELLEME 20.03.2019 05:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Katarlı özel yatırım şirketi, enerji alanında hizmet verecek dünyanın en büyük İslami enerji bankasının kurulduğunu bildirdi.

 

 

Kaf Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hamid bin Ahmed es-Suveydi, bugün Doha'da düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, bankanın enerji ve finans alanında faaliyet gösterecek dünyanın en büyük İslami bankası olduğunu belirtti.

Suveydi, İslami enerji bankasının uluslararası enerji projelerini finanse etmek için 10 milyar dolar sermayeye sahip olduğunu kaydetti.

 

 

Yeni bankanın yönetim kurulu başkanı da olan Suveydi, Katar Finans Merkezi'nin çatısı altındaki bankanın, yılın son çeyreğinde faaliyetlerine başlayacağını ifade etti.

Günlük ortalama 600 bin varil petrol üreten Katar, 3 Aralık'ta yaptığı açıklamayla Ocak 2019'da Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC) ayrılacağını duyurmuştu.

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatçısı olan Katar, günlük ortalama 650 bin varil petrol üretiyor.

YORUMLAR 2
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    ''İslami enerji '' tabir yanlış.Herkes her yapacağı işe ''İslami '' kelimesini kullanırsa içindeki yapılan tüm hatalar Yüce İslam Dini'ne mal edilir.Kaldı ki 'delalet-i ve subutu kati '' olmayan konularda da içtihad farklılıkları çıkar.Tek görüş İslam adına yanlış olacağından yine de İslam kelimesinin bu şekilde kullanılması hatayı beraberinde getirir.Bir demokrasiye yüzlerce parti sıkıştıranlar konu İslam'a gelince doğru birdir bir den çok doğru mu olur diye demagoji yaparak Allah'ın Dinini karalıyorlar.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah bu müslümanların başında ki kukla rejimler, abdnin kuyruğuna takılmasanız, daha neler yapılabilir bu ümmete neler?
    Cevapla