Bakan Pekcan açıkladı: Marketlerde zorunlu olacak

Sanayi Bakanı Ruhsar Pekcan, perakende sistemiyle ilgili kanun çalışmaları bulunduğunu belirterek, "Bu taslak çalışmada marketlerin yöresel ürünleri için de belli bir yüzdede raf ayrılmasını zorunlu kılacağız." dedi

Bakan Pekcan açıkladı: Marketlerde zorunlu olacak
Bakan Pekcan açıkladı: Marketlerde zorunlu olacak
GİRİŞ 20.03.2019 00:46 GÜNCELLEME 20.03.2019 00:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sanayi Bakanı Ruhsar Pekcan, modernize edilen Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılışının ardından akşam saatlerinde Van'ın Edremit ilçesinde DoubleTree by Hilton Hotel'de düzenlenen 'Esnaf Buluşması' toplantısına katıldı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van milletvekilleri Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, Oda Başkanları ve 2 bine yakın esnafın katıldığı 'Esnaf Buluşması' tolantısında konuşan Sanayi Bakanı Pekcan, İran'a açılan Kapıköy Sınır kapısı için 112 milyon dolarlık harcama yapılarak modernize edildiğini söyledi.

 

 

MARKETLERE YÖRESEL ÜRÜN RAF ZORUNLU OLACAK

Bakan Pekcan, perakende sistemiyle ilgili kanun çalışmaları bulunduğunu belirterek, "Bu taslak çalışmada marketlerin yöresel ürünleri için de belli bir yüzdede raf ayrılmasını zorunlu kılacağız. Bunu dışında sadece marketlerin kendi markasıyla değil, o markaları ürettikleri firmaların da markalarıyla satış yapmalarını, kendi markalarıyla satışlarına yüzde getireceğiz. Bunun dışında esnafımızın ihracatçı olmasına yönelik pazarlama ve marka destek projemiz var. Bununla ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnafımıza e- ticaret ve ihracaat eğitimleri veriyoruz. Esnafımızın iç ticarette gösterdiği başarıyı ihracatta da göstermesini Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlamasını bekliyoruz. Bence burada Van öncü olabilir." diye konuştu.

 
YORUMLAR 9
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Bakanım Bu tip marketlere satmış olduğu ürünlere bir sınırlama getirilmesi lazım Bu magazalar gıda ile birlikte beyazeşya, tekstil, plastik ev gereçleri ve benzeri herşeyi satar oldular Bu şekilde devam edildiği sürece küçük esnaf kalmayacak haberiniz olsun
    Cevapla
  • ugur gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    bu tür işlem tüm fransada uygulanır !!! köylülerin ürünü marketlerde satılır!!
    Cevapla
  • mahmut reis 5 yıl önce Şikayet Et
    hal yasası daha öncelikli olmalı, tarlada 0,50 TL olan patates istanbulda 5 TL. Kesin şu mafya kabzımalların önünü.
    Cevapla
  • Sualp 5 yıl önce Şikayet Et
    Marketlerdeki kölelik düzeni çalışma şartlarına da çözüm bulunmalı..
    Cevapla
  • selim 5 yıl önce Şikayet Et
    size basit bir yontem tavsiyem olacak. eskiden yürürlükte olan bir sistem. etiketlere alış fiyatı da yazilsin. 1 liraya aldıkları sebzeyi 8 liraya satamazlar. hatta minimum ve maksimum kar marjı da belirlenmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle