Ve tamamlandı! Türkiye'nin en büyüğü ve ilk...

Türkiye'nin en büyük çaplı ve ilk kızıl ötesi teleskobunun yer alacağı Doğu Anadolu Gözlemevi'nin ileriye dönük optik kalitesini artıracak Derotator 2'nin (DR2) tasarımının tamamlandığı bildirildi.

Ve tamamlandı! Türkiye'nin en büyüğü ve ilk...
Ve tamamlandı! Türkiye'nin en büyüğü ve ilk...
GİRİŞ 18.03.2019 07:23 GÜNCELLEME 19.03.2019 05:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Atatürk Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) ile Işık Üniversitesi  Optomekatronik Araştırma ve Uygulama Merkezi (OPAM) arasında astronomi, uzay,  optik, haberleşme ve savunma sanayisi sektörlerine yönelik kritik teknolojiler  içeren proje çalışması tamamlandı.

 

 

Kapsamlı çalışmalar sonucunda, Türkiye'nin 2023 vizyon projeleri  arasında yer alan ve en büyük temel bilim projesi olan Doğu Anadolu Gözlemevi'nin  ileriye dönük optik kalitesini artıracak görüntü düzeltici sistem Derotator 2'nin  (DR2) tasarımı başarıyla gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATASAM Müdürü Cahit Yeşilyaprak,  iki üniversitenin gözlemevi ile başlayan iş birliği ve ortak çalışmaların  başarılı sonuçlarından birisinin daha tamamlandığını belirtti.

 

 

Türkiye'nin en büyük çaplı ve ilk kırmızı ötesi teleskobunun yer  alacağı gözlemevi ile ilgili çalışmalara hız verileceğini aktaran Yeşilyaprak,  "Proje kapsamında üretilecek bütün tasarımlar, ürünler ve hizmetler, milli  teknoloji hamlesine de hizmet edecek ve önemli katkıda bulunacak çalışmaların  temelini oluşturacak." ifadesini kullandı. 

YORUMLAR 8
  • tunctunc 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle amerikan rus veya diyer ba$ka atmosfer di$i kullanilan bizi dikizleyen rotgencilerinde nerelerde cirit attiklarini görmek icin hazirlanmi$ süper bir proje.
    Cevapla
  • sadi 5 yıl önce Şikayet Et
    cok guzel , ama ayni zamanda insallah , bu teknolojiler hava ve uzay kuvvetlerimiz icin gerektigi zaman ve durumlarda operasyonel olarak aktif ve hizmetinde oladcak sekilde yapilirsa daha faydali olur insallah , zira turkiyenin dusmani dostundan daha fazla oldugunu soylememize gerek yok..
    Cevapla
  • chp siz 5 yıl önce Şikayet Et
    haberi verdiniz şimdi chp karşı çıkar. acaba onların aklına hayaline kaldırım yapma, koltuk kapma gibi şeylerden başka böyle projeler hiç uğruyor mu?
    Cevapla
  • Üretelim 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun daima çok üretelim ve ARGE’ler yapalım ihracatlarımızla öncelikle dost ve kardeş ülkelerin savunmalarını her zaman güçlendirelim.
    Cevapla
  • Bir G@rip 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya uzun adam biz seni istanbulun çöpünü topla musluklardan 3 gün akan su 5 güne çıksın diye getirdik SEN NELER YAPTIN OYLE Hayaldi gerçekt oldu. ALLAH CC YAR VE YARDIMCIN OLUP EN DORU KARARLARI ALMANI NASİP ETSİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle