Emekliye en az 2 bin 20 TL!

Son çıkan yasa ile en düşük maaşı bin liraya yükseltilen emekliler bu sınırın asgari ücret ile eşitlenmesini talep ediyor. Talep kabul görürse en düşük maaş 2.020 TL olacak.

Emekliye en az 2 bin 20 TL!
Emekliye en az 2 bin 20 TL!
GİRİŞ 17.03.2019 09:29 GÜNCELLEME 17.03.2019 09:29
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Son yıllarda artan maliyetler sebebiyle geçinme güçlüğü yaşadıklarını söyleyen emekliler, asgari gelir şartlarının kendilerine de uygulanmasını istiyor.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘1.000 liranın altına emekli kalmayacak’ sözüyle mutlu olduklarını söyleyen emekliler “Evet ama 1.000 lirayla asgari ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamıyoruz. Miktar en az asgari ücret seviyesine çekilmeli” diyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Hukuk Danışmanı Cafer Yazıcıoğlu, emeklilerin lüks yaşayacak kadar değil geçinebilecekleri bir ücret istediğini söyledi. Yazıcıoğlu “TÜİK’in enflasyon sepetinde pinpon topu gibi emeklileri ilgilendirmeyen maddeler yer alırken, emeklileri ilgilendiren maddeler ise yer almıyor. Bu sebeple yaşlılık enflasyonu yapılmalı ve asgari ücretin arttığı oranda emekli maaşları da arttırılmalı” dedi.

 

 

Yazıcıoğlu “En kötü yerlerde bile ev kiraları 500-600 lira. Asgari ücretin altında maaş olmamalı. Asgari ücretin altında maaş alınıyorsa devlet bunu sosyal yardımlarla tamamlıyor. Bizde de bu sistem gelmeli. Çünkü emeklilik sistemimizin bir aileye yetmeyeceği görüldü ve bireysel emeklilik teşvik edilmeye başlandı. Ama şu andaki emekliye bir faydası yok. Bu yüzden asgari gelir sistemine geçmemiz gerekiyor” diye konuştu. İleri yaşlarda maaşın büyük çoğunluğunun sağlığa gittiğini de hatırlatan Yazıcıoğlu, emekliden ilaç katılım payı alınmamasını istedi.

YORUMLAR 42
  • vvvv 5 yıl önce Şikayet Et
    Genel seçimlerden sonra bakarız
    Cevapla
  • AÇI 5 yıl önce Şikayet Et
    İntibak nerde kaldı bekliyoruz
    Cevapla
  • Adana 01 5 yıl önce Şikayet Et
    1000 tl ile geçinecek varsa ben varım desin.2000 tl ye itiraz yok.buna şükür
    Cevapla
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    emekli maaşı ,emekli olan çalışanın hakederek kazandığı bir maaş olmaktan çıkıp,büyük bir belirsizliğe döndü. sen emekli maaşı mı veriyorsun,yardım mı.eğer bunun adı emekli maaşıysa herkese ödediği prime ve çalıştığı güne göre hakettiğini vereceksin. yoksa çalışmamış ,primini tam ödememiş adamın maaşını artırırsan bu emekli maaşından çıkar,yardım gibi birşeye döner.
    Cevapla
  • oldu 5 yıl önce Şikayet Et
    bütün emekliler bir ayarlama yapılsın madem. ödemediğin primin gelirini istemek caiz mi? primi yüksek ödeseydin senin de maaşın yüksek olurdu.
    Cevapla
  • Kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    2000 ve 2000sonrasi is baslangıci asgari ücretli nin emekli maaslari cok az bilmeden yorum yapma brnde emekli degilim
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim asgari üçretli pek prim öder o parayla değil mi akıllı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle