Tanzim hedefe ulaştı

Meyve ve sebze fiyatlarındaki fahiş fiyatlar üzerine hayata geçirilen tanzim satış noktası uygulaması önemli bir fiyat dengelenmesi sağladı. Uygulamayla beraber dev marketlerde de ürünlerin fiyatları aşağı çekildi. Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, “Tanzim an itibariyle hedefine ulaştı” dedi.

Tanzim hedefe ulaştı
Tanzim hedefe ulaştı
GİRİŞ 16.03.2019 10:11 GÜNCELLEME 16.03.2019 10:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sebze ve meyvede spekülatif fiyatların ardından faaliyete geçen tanzim satış noktaları fiyatların dengelenmesinde önemli rol oynadı. Patates, soğan gibi daha önce fiyatı akılalmaz rakamlara ulaşan ürünler tanzim satış noktasındaki fiyatlara yaklaştı. 8 ilde kurulan 111 tanzim satış noktasına, domates, patates ve soğanın da aralarında bulunduğu yaklaşık 14 bin ton yaş sebze ve meyve satıldı. İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Samsun, Gaziantep, Trabzon ve Şanlıurfa olmak üzere 8 ilde 111 noktada faaliyet gösteren tanzim satış noktalarında sebze ve meyvenin yanı sıra kuru bakliyat da eklenmişti. 26 Şubat’ta başlayan satışlarda toplamda 30 bin ton ürün satıldı.

TEZGAHTA FİYATLAR DENGELENDİ

Tanzim satış noktalarıyla fiyatların dengelenmeye başladığını söyleyen Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, “Bizim satışları başlatmamızın ardından dev marketler de fiyatlarını aşağıya çekti. Bugün gelinen noktada vatandaşlarımız için uygun fiyatlı meyve-sebze ve bakliyat bulabilecekleri alternatifler üretildi. Tanzim an itibariyle hedefine ulaştı" dedi. Fiyat spekülasyonunun oluştuğu ürünlere müdahalenin yapılacağını söyleyen Poyraz, ürünlerde fahiş fiyat olması durumunda tanzim noktasına o ürünü de taşımaya devam edeceklerini dile getirdi.

SATIŞLARDA PATATES LİDER OLDU

Meyve ve sebzede tanzim satış noktalarına sevk edilen ürünler arasında patates ilk sırada yer aldı. Ürünler Ankara, Sakarya, Balıkesir, Konya, Kayseri, Antalya, İzmir, Kütahya ve Mersin bölge birliklerine bağlı 51 kooperatif tarafından sağlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda söz konusu tanzim satış noktalarına bugüne kadar domates, patates, soğan, biber, kabak, patlıcan, salatalık, ıspanak ve elma olmak üzere yaklaşık 14 bin ton meyve ve sebze sevk edildi. En çok tedarik edilen ürün, 5 bin 896 tonla patates, 3 bin 973 ton domates ve 861 ton soğan tedarik edilerek tüketiciye sunuldu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş tanzimden vaz geçmek istemiyor.
    Cevapla