ASRİAD'tan Yeni Zelanda açıklaması!

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD), Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasında iki camiye gerçekleştirilen ve 49 Müslümanın hayatını kaybettiği katliamla ilgili bir kınama mesajı yayınladı.

ASRİAD'tan Yeni Zelanda açıklaması!
ASRİAD'tan Yeni Zelanda açıklaması!
GİRİŞ 15.03.2019 14:43 GÜNCELLEME 15.03.2019 15:14

Siyasetin sözle, istihbarat örgütlerinin manipülasyonla ürettikleri dünyayı okuma biçiminin işi bu elim noktaya kadar getirdiğini belirten Adnan Danışman, “Bu vebalin suçlusu, dünya egemenliği peşinde koşma niyetiyle Ortadoğu’yu özellikle 1991 yılından bu tarafa kana boğan, yığınla örgüt oluşturup eylem yaptıran, ardından derin bir propaganda sistemi ile İslamofobya üreten batıcı emperyalist merkezlerdir” dedi.

 

 

ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman tarafından yayınlanan bildiri şöyle:

“ASRİAD olarak bugün Yeni Zelanda da meydana gelen ve tamamen masum Müslümanlara karşı çılgınca kinlerle dolu saldırıyı kınıyoruz.

 

 

Bu saldırı başta Amerika olmak üzere batının İslam’a karşı ürettiği düşmanca söylemin tabii bir sonucudur. Hiç kimse, sadece vebali bir kişiye yükleyerek bu işten sıyrılamaz.

Siyasetin sözle, istihbarat örgütlerinin manipülasyonla ürettikleri dünyayı okuma biçimi, işi bu noktaya getirmiştir.

Bu vebalin suçlusu dünya egemenliği peşinde koşma niyetiyle Ortadoğu’yu özellikle 1991 yılından bu tarafa kana boğan, yığınla örgüt oluşturup eylem yaptıran, ardından derin bir propaganda sistemi ile İslamofobya üreten batıcı emperyalist merkezlerdir.

Ortadoğu’da milyonlarca Müslümanı öldürüp, milyonlarcasını sürgün eden ve ülkeleri kökten tahrip edenler, bir taraftan farklı din mensubu fanatiklere böyle bir yol işaret etmişlerdir.

KÜRESEL CİNNET HALİNE DÖNÜŞTÜ

Terör hemen her zaman bir siyaset aracı olarak kullanılmıştır. Ancak kurgunun özel amaçları aşılmış küresel anlamda cinnet haline dönüşmüştür.

Dünyanın bir ucunda, yegane işi Rabbine kulluk amaçlı camiye toplanan masum insanlara saldırıya dönüşen bu toplumsal süreç, herkese ders olmalı ve derhal tüm sorumlu uluslararası kuruluşlar bu gündemle toplanmalı ve açıkça ifade ediyorum dünyaya yeniden insanca söylem sunacak politikaları samimiyetle belirlemeliler. Aksi takdirde bu mekanizma bumerang etkisi oluşturmaya adaydır.

Şehitlere rahmet yakınlarına sabır, tüm Müslümanlara uyanıklık diliyoruz.”