Taşerona ek zam müjdesi! Yüzde kaç zam yapılacak?

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, taşerondan kadroya geçen işçiler için ek zam açıklaması yaptı. İşte detaylar...

Taşerona ek zam müjdesi! Yüzde kaç zam yapılacak?
Taşerona ek zam müjdesi! Yüzde kaç zam yapılacak?
GİRİŞ 14.03.2019 09:14 GÜNCELLEME 14.03.2019 09:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım seçim çalışmalarında İstanbul'da bir takım ziyaretlerde bulundu. Yıldırım'ın ziyareti sırasında bir kadın tarafından 'Eski taşeronlar kadroya geçti ama hiç bir değişiklik olmadı?' sorusu soruldu. Bu soru üzerine taşeronlar hakkında açıklama yapan Binali Yıldırım "Enflasyon farkını alacaklar" dedi.

 

‘’ENFLASYON FARKINI ALACAKLAR’’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın ziyareti esnasında bir kadın tarafından 'Eski taşeronlar kadroya geçti ama hiç bir değişiklik olmadı?' sorusu soruldu. Bu soru üzerine taşeronlar hakkında açıklama yapan Binali Yıldırım "Enflasyon farkını alacaklar" dedi.

 

Taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler 2020 yılı sonlarına kadar YHK toplu iş sözleşmesi gereği 6'şar aylık dilimlerde yüzde 4+4 zam alıyorlar. Kadro alan işçiler yıllık ortalama yüzde 8 zam aldılar. Geçen yıl enflasyon TÜİK'e göre, yıllık enflasyon ise TÜFE'de % 20,30 ve ÜFE'de % 33,64 oldu.

YORUMLAR 1
  • 4/d kamu işçileri 5 yıl önce Şikayet Et
    696 khk ile taşerondan kadroya geçenlere yüzde 12,3 olan enflasyon farkı verılmelıdır.. kadroya geçtik ama maaşlar hala aynı aksıne hatta 100 200 tl azaldı bız sendıkalı olup ıkramıye sosyal yardım parası ıstersen elımzıdekıde eridi 2020 ekime kadar beklıcez mecbur bari enflasyon farkı verılsın yüzde 12,3..
    Cevapla