Yeni sistem hizmete sunuldu! Artık e-Devlet'ten yapılacak

Üniversitelerarası Kurul tarafından doçentlik başvurularının e-Devlet üzerinden yapılabilmesini sağlayan sistem hizmete sunuldu. Bundan böyle adaylardan fiziki başvuru dosyası alınmayacak

Yeni sistem hizmete sunuldu! Artık e-Devlet'ten yapılacak
Yeni sistem hizmete sunuldu! Artık e-Devlet'ten yapılacak
GİRİŞ 13.03.2019 11:43 GÜNCELLEME 13.03.2019 11:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından doçentlik  başvurularının e-Devlet üzerinden yapılabilmesini sağlayan sistem hizmete  sunuldu. 
 
Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, ÜAK tarafından  adayların doçentlik başvurularını kolaylaştırmak ve hızlandırmak için yapılan  çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda başvuruların e-Devlet üzerinden  yapılabilmesini sağlayan sistem hizmete sunuldu.

Buna göre, doçent adayları artık tüm başvuru işlemlerini e-Devlet  sisteminde yer alan Doçentlik Bilgi Sistemi (DBS) üzerinden yapacak.
 
Adaylar, başvuru yapmak için DBS'ye giriş işlemlerini  "https://dbs.yok.gov.tr" internet adresi üzerinden, e-Devlet kapısından T.C.  kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile kimlik doğrulaması yaparak  gerçekleştirecek.
 
Mart dönemi başvuruları internet ortamında yapılacak
 
ÜAK, 2019 mart döneminden itibaren adaylardan fiziki başvuru dosyası  almayacak. Bu kapsamda ilk olarak, 15 Mart'ta başlayıp 29 Mart mesai saati  bitiminde sona erecek 2019 mart dönemi doçentlik başvuruları DBS üzerinden  alınacak.
 
Adayların, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, varsa  denklikleri ve lisans üstü tezleri YÖK ve ÜAK veri tabanlarından, yabancı dil  belgeleri ÖSYM veri tabanından, ULAKBİM ve SCI/SSCI ve AHCI tarafından taranan  makaleleri de ilgili kurumların veri tabanlarından alınarak DBS'ye aktarılacak.
 
ÜAK tarafından doçentlik başvurularının e-Devlet üzerinden elektronik  ortamda alınması hizmeti sayesinde başvuru süreçleri hızlanacak ve işlemlerin  tamamlanma süreci kısalacak.
 
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ne yapıp edip bütün üniversitelere mutlak hakim OLMALI. Uçan kuştan bile haberdar olmak zorundayız. Üniversiteler de çok büyük sıkıntılar, ihanetler var. Organize suç örgütleri var. İslam'a cephe almış ateizm kâfirlerinin açtığı savaş var. Uyumaya devam edersek sapık inanç sahibi gençlerin sayısında artış olur. Buda büyük vebal! Allah cc katında tek geçerli gerçek, sistem, hayat nizamı din Islam'dır.
    Cevapla