Rusya'nın altın rezervleri Stalin dönemi rekorunu kırdı

Altın rezervlerini hızla artırmaya devam eden Rusya'nın, Stalin dönemindeki rekor seviyenin üzerine çıktığı belirtildi.

Rusya'nın altın rezervleri Stalin dönemi rekorunu kırdı
Rusya'nın altın rezervleri Stalin dönemi rekorunu kırdı
GİRİŞ 12.03.2019 21:51 GÜNCELLEME 12.03.2019 22:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rusya Merkez Bankası, 2018 yılında 8.8 milyon ons altın satın aldıklarını ve böylece yıl sonu itibarıyla Merkez Bankası'nın altın rezervlerinin rekor seviyeyi ifade eden 67.9 milyon onsa (2.112 ton) yükseldiğini açıkladı. Sputnik'in Nezavisimaya Gazeta'ya (NG) dayandırdığı habere göre, banka altınların parasal değerinin 91.6 milyar dolar olduğunu kaydetti.

YENİ REKOR

NG'ye konuşan Rusya Madenciler Konfederasyonu Başkanı Viktor Tarakanovskiy, Stalin'in hayatını kaybettiği tarihte rezervlerde 2.040 ton altın bulunduğunu belirterek, Rusya Merkez Bankası'nın günümüzde ulaştığı seviyenin yeni bir rekor olduğunu ifade etti.

 

Rusya 2018’de altın alımında lider oldu

1917 Devrimi sonrası Batılı ülkelerin günümüzde olduğu gibi Rusya'ya yaptırımlar uyguladığını ancak altın üretmek için gereken teknik gereçlere bir kısıtlama getirilmediğini anımsatan Tarakanovskiy, bu nedenle Stalin'in altın üretimini ciddi şekilde artırma hedefi koyduğunu söyledi. Bu sayede SSCB'nin altın üretiminde Çarlık Rusyası'nın ulaştığı seviyeye (74 ton) tekrar çıktığını, 1937 yılında altın üretiminde dünyada ikinci sıraya yükseldiğini belirten Tarakanovskiy, ancak SSCB'nin dağılması sonrası altın rezervlerinin 19 tona kadar gerilediğini, sonrasında sektörün toparlanarak üretimi 10 kattan fazla artırdığını vurguladı.

Rusya'nın altın rezervinin henüz 2012 yılında 895.7 ton olduğuna dikkat çeken NG, rezervlerin Haziran 2013'te Merkez Bankası başkanlığına Elvira Nabiullina'nın getirilmesi ve yaptırımlarla mücadeleye başlanması sonrası artışa geçtiğinin altını çizdi.

 

 

YORUMLAR 16
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Savaş yaklaşıyor demek
    Cevapla
  • Ayar 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz zengini ruslar.Gerisi hikaye.Doğalgaz çıkmadan önce batıyordu rusya.
    Cevapla
  • selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya elindeki dolar rezervini eritip altin aliyor. ülkeler kendi para birimlerini kullanmaya baslayinca dolarin bir hükmü kalmiyacak bunu biliyor. yakin zamanda abd çökecek. katar venezuella suriye ve daha birçok ülkenin kaynaklarina ihtiyacı olan. bir ulke bunları alamazssa işi bitik .
    Cevapla
  • Hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar akıllı da ABD nin doları inşallah çöp olurda, biz ülkedeki bu kadar doları ne yapacağız. Ne yazık ki bizim insanımız hala dolara yatırım yapıyor. Bari yapacaksınız altın alın. Bankalarda şuan çok da uygun. Alım satım farkı az.
    Cevapla
  • yallah şöför 5 yıl önce Şikayet Et
    altın gerçekten önemli bir materyaldir. altın gümüş ve palladyum çok önemli. bakır kalay nikal krom demir olmazsa olmaz metaller.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle