Türkiye'ye yatırımları 10 milyar Euro'ya ulaştı

Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Esther Gonzalez, "Son 8 yılda İspanya'dan Türkiye'ye yapılan yatırım 10 milyar euroyu buldu, mevcut durumda 600'ü aşkın İspanyol şirketi de Türkiye'de faaliyet gösteriyor" dedi.

Türkiye'ye yatırımları 10 milyar Euro'ya ulaştı
Türkiye'ye yatırımları 10 milyar Euro'ya ulaştı
GİRİŞ 12.03.2019 14:18 GÜNCELLEME 12.03.2019 14:18

Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Esther  Gonzalez, Türkiye'ye ve Türk ekonomisine güvendiklerini belirtirken son 8 yıllık  süreçte İspanya'dan Türkiye'ye yapılan yatırımların 10 milyar euroyu bulduğunu  kaydetti. 

Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve üyeleri,   görevine yeni başlayan Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Cihad Erginay ile tanışma  amaçlı buluşmada bir araya geldi.
 
Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği rezidansında gerçekleşen buluşmada  konuşma yapan Büyükelçi Erginay, son yıllarda büyüyen bir ivme kazanan ikili  ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşımak için çalışacaklarını vurguladı.
 
Erginay, İspanyol iş adamlarına yardımcı olabilmek için kapılarının  her zaman açık olduğunu ifade etti.
 
Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Esther Gonzalez ise  Türkiye'de yaşanan ekonomik çalkantıların geçeceğine inandıklarını, Türkiye'ye ve  Türk ekonomisine güvendiklerini söyledi.
 
2011 yılında kurulan Oda'nın kısa zamanda 110 üyeye ulaştığını aktaran  Gonzalez, son 8 yılda İspanya'dan Türkiye'ye yapılan yatırımın 10 milyar euroyu  bulduğunu, mevcut durumda 600'ü aşkın İspanyol şirketinin de Türkiye'de faaliyet  gösterdiğini belirtti.
 
Öte yandan, Türk Hava Yolları (THY) Madrid Direktörü Numan Çizmecioğlu  daİstanbul-Madrid uçuşlarının tekrardan günde 3 sefere çıkacağı müjdesini  İspanyol iş adamlarına verdi. Çizmecioğlu, Madrid'den yerel saatle 14.35'te  kalkacak 3. seferin ilk uçuşunun, havacılıkta yaz sezonunun başlangıcı sayılan 31  Mart'ta olacağını duyurdu.