Türk savunma sanayinden dev atak

Milli ve yerli savunma sanayii hamlesiyle son yıllarda atağa geçen Türkiye, küresel silah satışı sıralamalarında hızla yükselmeye devam ediyor.

Türk savunma sanayinden dev atak
Türk savunma sanayinden dev atak
GİRİŞ 12.03.2019 06:07 GÜNCELLEME 12.03.2019 06:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından açıklanan küresel silah ihracatı raporunda, dünyadaki silah transferi hacminin 2014-2018 yılları arasında 2009-2013 yıllarına göre yüzde 7,8 artış gösterdiği kaydedilirken, Türkiye'nin aynı dönemde silah ihracatını yüzde 170 arttırdığı belirtildi. 2014-2018 yılları arasındaki silah ihracatı liderleri sırasıyla ABD, Rusya, Fransa, Almanya ve Çin olurken, Türkiye 14'üncü sırada yer aldı. Raporda Türkiye'nin en fazla silah ihracatı yaptığı ülkenin Birleşik Arap Emirlikleri olduğu belirtildi. Türkiye, 2014-2018 döneminde yaptığı silah ihracatının yüzde 30'unu Birleşik Arap Emirlikleri'ne gerçekleştirirken, bunu yüzde 23 ile Türkmenistan ve yüzde 10 ile Suudi Arabistan takip etti. Rapora göre en büyük beş silah ithalatçısı ülke ise Suudi Arabistan, Hindistan, Mısır, Avustralya ve Cezayir oldu.

 

 

ABD PAYINI TRUMPLA ARTIRDI

Rapor, ABD'nin de Donald Trump yönetiminin gelişiyle silah ihracatını artırdığını ortaya koydu. Enstitü, ABD’nin dünyanın en büyük silah ticareti yapma konumunu güçlendirdiğini belirterek, dünyanın üçte birinden fazlasının silah teminini ABD’den yaptığını duyurdu. Rapora göre, ABD, bu dönemde küresel silah satışının yüzde 36’sını oluştururken, bu oran 2009-2013 yılları arasında yüzde 30 civarındaydı. SIPRI, diğer ana tedarikçilerden daha fazla olarak ABD’nin en az 98 ülkeye silah sattığını aktardı.

 

 

YORUMLAR 5
  • Üretelim 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun devlet savunma sanayi kuruluşlarımızla özel sektör savunma sanayi kuruluşlarımızla üniversitelerimizin ilgili bölümlerinin çalışmalarıyla üretenlerimizden milli savunma sanayi teknolojimizde daima üretelim her şeyden üretelim çok üretelim tahrip gücü çok etkili mühimmatlar motorlar tanklar toplar elektromanyetik toplar helikopterler uçaklar gemiler radarlar roketler füzeler hava savunma sistemleri uzay araçları ve daha nice çeşitlerini üretelim ve daima ARGE ler yapalım bütün üniversitelerimizin ilgili bölümleri de bu alanlarda buluşlar ARGE’ler yapsınlar.
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    dikkat ettiyseniz en yuksek silah ithalatçı 5 ülkenin 3 ü müslüman..
    Cevapla
  • cuma ceylan 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin en büyük gelir kaynağı kan yani silah yani savaş yani terör bunların hepsinin arkasında ABD olduğunu herkes biliyor terör biyerde hortlamaya başladıysa ya ekonomisi büyüyor ya enerji kaynaklarını artırmaya başlamış yada IMF den kredi almayı bırakmış yada IMF nin ülkesini sömürdüğünü sesli olarak söylemiştir. son 20-30 yıl dır parçalanan ülkelere bakın göreceksiniz...
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    yıkanlar değil yapanlar kazanacak buna eminiz inşaallah
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ-KURT 5 yıl önce Şikayet Et
    Dogru tespit kardesim. Simdi bu oyunu nasil bozariz onu dusunmeli. Adamlar organizeli bi sekilde tagir tigir isletiyo planlarini. Bizimde bu oyunu bozmamiz icab eder. Once Osmanli misali bircok ulkenin bize dost olarak bizim guvencemiz altinda topraklarini Turkiye Cumhuriyeti Turkmenistan, Katar vesaire diye birlestirmeli abd gibi. Daha sonra bu ulkelerin ve kendi kaynaklarimizla seytana hizmet eden ulkelere mazluma savas acan ulkelere ISLAMA savas acan ulkelere amvargo uygulayabiluriz.
    Cevapla