Erdoğan imzaladı! Patateste gümrük vergisi sıfırlandı

Patates fiyatlarında yaşanan artışın ardından, Cumhurbaşkanı Kararı ile patates ithalatında gümrük vergisi sıfıra çekildi. İthalat 200 bin ton ile sınırlı olacak. Şubat ayı enflasyon rakamlarına göre patates fiyatı aylık yüzde 6,7 yıllık yüzde 135,1 artmıştı

Erdoğan imzaladı! Patateste gümrük vergisi sıfırlandı
Erdoğan imzaladı! Patateste gümrük vergisi sıfırlandı
GİRİŞ 11.03.2019 08:17 GÜNCELLEME 11.03.2019 09:27
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Patates ithalatında 200 bin tona kadar tarife kontenjanı açıldı. Gümrük vergisiz patates ithalatı 20 Nisan'a kadar yapılabilecek.

Ticaret Bakanlığının Patates İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliği ve konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, 200 bin tona kadar patates ithalatında gümrük vergisi alınmayacak. Tarife kontenjanı 20 Nisan'a kadar geçerli olacak.

Patates ithalatında uygulanacak tarife kontenjanının dağıtım yöntemiyle başvuru, kullanım usul ve esasları Ticaret Bakanlığının tebliğiyle belirlendi.

Kararda yer almayan hususlarda, İthalat Rejimi Kararı ve diğer ilgili mevzuat hükümleri uygulanacak.

Tebliğ, tarife kontenjanı kapsamında ithalatı gerçekleşecek eşyanın ithalatının tabi olduğu diğer mevzuat hükümlerinin uygulanmasını engellemeyecek.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • fethi 5 yıl önce Şikayet Et
    Patates ler gümrükte bekliyormu acaba
    Cevapla
  • hakan ter 5 yıl önce Şikayet Et
    iyide üretiyoruz mesele yok sorun üretimden sonraki aracıların fiyatı yükseltmesi ithal edilenle bir yere kadar stokçular ozmana ya ucuza satıp ürünün çürümesini beklemicekler zarara girmeyeyim diye yada devlet bu aracılara bir el atması lazım
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    İthalattan önce çiftçinin durumu düzeltilmeli, aradaki komisyoncular çiftçinin emeğini resmen sömürüyor. Devlet Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile çiftçiden alıp tüketiciye aracısız şekilde ulaştırarak bu vurgunun önüne geçebilir. Yeni hal yasası ile bu düzenlenmeli, ithal yerine yerli üretim teşvik edilmeli.
    Cevapla
  • Türk beyi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben tarımla uğraşıyorum. Sivasta 100 ton patatesi ekim ayında kilosu 1 liradan sattım. Satmasam elimde çürüyecekti ama ben satarken markette patates 4 liraydı. Insanımız alışmış marketlere gözü fiyat görmüyor.
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    kısa vade de uygundur. fakat uzun vade sıkıntılı. tarım ilçe müdürlükleri ne iş yapar, çalışanlar bana iş gelmesin diye kafasını kaldırıp gelen vatandaşa bakmıyor. çok işleri varmış havası veriyor. ayrıca sadece patateste sıkıntı yok. çiftçilerin hepsi sıkıntıda. merak ediyorum konu ile ilgili kurumlar acaba hiç araştırma yaptı mı. veya bu şekilde görev verildi mi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle