Tek tek açıkladılar! 40 bin kişi alınacak

Kamuya öğretmen, sözleşmeli er, askeri personel başta olmak üzere bir çok alanda yaklaşık 40 bin personel alınacak. Devlet Personel Başkanlığı, alımlara ilişkin ilanları sitesinde yayınladı. İşte alınacak personel sayısı ve başvuru süreçleri...

Tek tek açıkladılar! 40 bin kişi alınacak
Tek tek açıkladılar! 40 bin kişi alınacak
GİRİŞ 09.03.2019 12:14 GÜNCELLEME 09.03.2019 12:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kamuda ihtiyaç duyulan alanlara on binlerce personel alınacak. Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinde yayınlan ilanlara göre; öğretmen, sözleşmeli er, askeri personel başta olmak üzere çeşitli kademelerde 40 bine yakın personel alımı bu yıl yapılacak.

 

 

PERSONEL SAYISI VE BAŞVURU SÜREÇLERİ BELLİ OLDU

Devlet Personel Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile bazı kurum ve kuruluşlara alınacak personele ilişkin ilanlarını yayınladı. Buna göre kamuya alınacak personel sayısı ve başvuru süreçleri de belli oldu. İşte detaylar...

 

 

13 BİN SÖZLEŞMELİ ER ALIMI YAPILACAK

MSB'ye, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 13 bin sözleşmeli er alımı yapılacak. Sözleşmeli erliğe 25 yaşını bitirmemiş adaylar başvuru yapabilecek. Adaylar, "personeltemin.msb.gov.tr" internet adresinden e-Devlet şifresiyle giriş yaparak başvuru yapabilecek.Adaylarla ilgili aranan diğer niteliklere dair detaylar Devlet Personel Başkanlığının sitesinde yer alıyor.

3 BİN 375 JANDARMA ALINACAK

İçişleri Bakanlığı da Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 3 bin 40 erkek, 335 kadın olmak üzere toplam 3 bin 375 jandarma alımı yapacak. Ön başvurular, "vatandas.jandarma.gov.tr" adresi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet vasıtasıyla yapılabilecek. Başvurular, 13 Mart'a kadar yapılabilecek.

MEB 20 BİN ÖĞRETMEN ALACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da bu yıl ilk etapta 20 bin öğretmen alacak. Ön başvurular 26 Mart-1 Nisan tarihlerinde yapılacak. Sözlü sınavlar ise, 12-30 Haziran'da düzenlenecek. Başvurular, MEB'in internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

BİR ÇOK KURUM PERSONEL ARIYOR

Kamuya MSB, İçişleri, MEB dışında da personel alımı yapılacak. Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinde (www.dpb.gov.tr) birçok üniversite, belediyeler ile Türkiye Elektrik Dağıtım, Savunma Sanayi Başkanlığı ve Devlet Demiryolları gibi kamu kurumlarının personel alım ilanları yayınlanıyor. İlanlarda adaylar için aranan şartlar ve başvuru süreleri de yer alıyor.

YORUMLAR 5
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Eyt yasasını çıkarın artık
    Cevapla
  • Tesisat72 5 yıl önce Şikayet Et
    Teknik Mesleki öğretmenlere öncelik verilmelidir artık ülkemiz üretime sanayiye önem versin bu ne yahu alımlarda teknik mesliki öğretmen branşlarına 1-5 atama yapılıyor????
    Cevapla
  • A GRUBU 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden A grubu alımı bu kadar az oluyor binlerce insan ilan beklerken 10 ,20 kişilik ilanlar oluyor...
    Cevapla
  • alican 5 yıl önce Şikayet Et
    Sözleşmesi biten askerlere tekrar sözleşme yenilemeyip sil baştan sözleşmeli alımı yapmanın mantığı ne?diyelim dört yıla imza attı 29 yaşında sözleşme bitt i ya sonrası artık her şeyin yeri ve zamnı geçer bu çocuklar malesef ortada kalırlar.Ne işçi nede meur olabilir... yerel mezunuyuz lakin on yıldır kpss tercih klavuzunda bölüme ait hiç bir belediye eleman alımı yapmadı..her kes kendi yandaşını aldı.. gelde inan ...Ama alıyorlar bir şekilde neyse Allah en doğrusunu bilendir..84 puanla giremedik 70 puanı bile gçemeyenler çalışıyor...
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    400.000 bin eğitim mezunu atama bekliyor. Hizmeti ve yaşı tamamlayan öğretmenler emekli edilsin yeni nesli yeni eğitimcilerle geleceğe hazırlayın 20.000 atama mezunlara göre çok ama çok az alımları arttırın.
    Cevapla