Maliyetler arttı ama fiyatlar sabit! Elinizi çabuk tutun

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, maliyetlerin artmasına rağmen konut fiyatlarını sabit tutmaya çalıştıklarını belirterek, alınan önlemlerle 2019 yılında piyasaların hareketleneceğini belirtiyor.

Maliyetler arttı ama fiyatlar sabit! Elinizi çabuk tutun
Maliyetler arttı ama fiyatlar sabit! Elinizi çabuk tutun
GİRİŞ 08.03.2019 11:31 GÜNCELLEME 08.03.2019 14:01

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) verilerine göre ocak ayı konut satışları ocak ayında yüzde 24.8 ile sert düştü. Aralık ayında konut satışlarında yüzde 2.9 artış yaşanmıştı. Türkiye genelinde 2018 yılında 1 milyon 375 bin 398 konut satış sonucu el değiştirdi. Konut satışları 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2.4 azaldı. Türkiye genelinde 2018 yılında yabancılara 39 bin 663 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışları 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 78.4 oranında arttı. Sektörde yaşanan gelişmeleri Haber7.com’a değerlendiren Bumerang Kartal Satış ve Pazarlama Müdürü Nur Eğilmez, döviz, faiz ve maliyetlerin yükselmesi nedeniyle durgun bir sürece girildiğini ifade etti.

 

 

KONUT KREDİLERİ DÜŞMEYE BAŞLADI

Hükümetin piyasayı canlandırmak için teşvik ettiği kampanyaların durgun olan sektörü canlandırdığını ve sıkıntılı bir sürecin geride bırakıldığını ifade eden Eğilmez, “Biz de GYODER üyesiyiz. İş bankası ile anlaşmalı çalışıyoruz. Kendi bünyemizde de 0 komisyon ile vadelendiriyoruz. Konut kredileri gittikçe düşmeye başladı. Bu da piyasaya olumlu hareket kazandırıyor” dedi. Eğilmez, “KDV oranımız Kentsel Dönüşüm Projesi olduğumuz için %1. Tapu harcından da muafız. Bunun tabii ki olumlu etkisi oluyor. Bunlar başlı başına bir meblağ tutuyor” ifadelerini sözlerine ekledi.

 

 

MALİYETLERE RAĞMEN FİYATLAR SABİT TUTULUYOR

Maliyetlerin artmasına rağmen fiyatları sabit tutmaya çalıştıklarına dikkat çeken Nur Eğilmez, “Bitime yakın mutlaka bir fark gelecektir. 2019 ikinci yarısında hareketleneceğini düşünüyoruz. Bu konuda bayağı çalışmalar ve iyileştirici   önlemler alınıyor. Gayrimenkul her zaman kazandıran, en iyi yatırım şeklidir” dedi.