Latin Amerika'ya savunma atağı

Brezilya’da nisanın ilk haftası yapılacak küresel savunma sanayii fuarına Türkiye’den 17 şirket katılacak. Yerli ve millî ürünlerle milyar dolarlık iş anlaşmaları kovalanacak.

Latin Amerika'ya savunma atağı
Latin Amerika'ya savunma atağı
GİRİŞ 08.03.2019 09:34 GÜNCELLEME 08.03.2019 09:34
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ihracat atağı, son dönemde katma değeri yüksek ve millî ürünleriyle öne çıkan savunma sanayisinde de kendini gösteriyor. Latin Amerika'nın en büyük savunma sanayi fuarı gelecek ay Brezilya'da düzenlenecek.

Dünyanın da en önemli fuarlarından biri olan LAAD Rio de Janerio 2019, 2-5 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Dünyanın dört bir yanından savunma devlerinin katılacağı fuarda, Türkiye'den, Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ile yaklaşık 17 şirket yer alacak. ASELSAN, TAI, OTOKAR ve Nurol Makine gibi şirketlerin katılacağı fuar kapsamında; Türkiye'nin ilk yerli ve millî taarruz helikopteri ATAK da ilk defa Latin Amerika pazarında tanıtılacak.

Toplam 450 savunma şirketinin temsil edileceği uluslararası fuara, 40 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Fuara katılacak Türk firmalarının öncelikli hedefleri arasında; Latin Amerika ülkelerinde yeni ortak yatırımlar, kıta pazarına açılmak, Türk savunma sanayisi ürünlerinin fiyat ve performans olarak en uygun çözümler olduğunu göstermek bulunuyor.

 

DÜNYANIN GÖZÜ ONDA

Son dönemde dünyanın farklı ülkelerinden ATAK'a talep artarken; helikopter, geçtiğimiz aylarda Brezilya Kara Kuvvetlerinin ihale listesine girmişti. Etkin atış gücü, üstün manevra kabiliyetine sahip ATAK helikopterleri, her türlü hava şartında görevini eksiksiz yerine getiriyor. ATAK, bütün bu üstün özellikleri sayesinde pek çok ülkenin dikkatini çekiyor. Pakistan ile Türk Savunma Sanayii tarihinin en büyük ihracat anlaşması da ATAK helikopteri ile gerçekleşti.

KAYNAK: TÜRKİYEGAZETESİ
YORUMLAR 22
  • Üretelim 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun devlet savunma sanayi kuruluşlarımızla özel sektör savunma sanayi kuruluşlarımızla üniversitelerimizin ilgili bölümlerinin çalışmalarıyla üretenlerimizden milli savunma sanayi teknolojimizde daima üretelim her şeyden üretelim çok üretelim tahrip gücü çok etkili mühimmatlar motorlar tanklar toplar elektromanyetik toplar helikopterler uçaklar gemiler radarlar roketler füzeler hava savunma sistemleri uzay araçları ve daha nice çeşitlerini üretelim ve daima ARGE ler yapalım bütün üniversitelerimizin ilgili bölümleri de bu alanlarda buluşlar ARGE’ler yapsınlar.
    Cevapla
  • Anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu görmesin soluğu Brezilya anayasa mahkemesinde alır valla :)
    Cevapla
  • Cesars 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD Pakistan’a engel oldu yerli milli değil atak. Motor ABD izin vermiyor satışına ABD ne tank ne helikopter 100 de100 yerli değil yerli araç ne oldu 2030 bulur gerçi 2030 uçan arabalar olucak
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru yüzde yüz yerli değil, ama her şeye rağmen bize ait, sen yerli misin, belli mi milliyetin...
    Cevapla
  • Kezarss 5 yıl önce Şikayet Et
    Cesars Eğer yerli oto çıktığında bu sözlerini de duymak isteriz. Gerçi sen üzüntüden ağlamış uçan arabanla sınırı çoktan geçmiş olursun. Neden bu kadar kucumsuyorsun böyle karamsarlık yüzünden biz iki cm buyuyemeyiz. Içten gelmeli vatan millet duygusu
    Cevapla
  • Kezars 5 yıl önce Şikayet Et
    Cesars a ithafen lütfen arkadaşım biraz ülkemizin menfatini düşün. Demekki ABD korktu engelleme yapıyor. Sende burada onun goygoyculugunu yapıyorsun. Motor İtalyan ha bu arada 3. Ulkere satışını yapabilme imkanı olduğu için anlaşma yapıldı. Inş o motor yerli yapıldığında derdinden ölmezsin. Hiç bir gelişme yokken buralara gelişmesi başarıdır. Selçuk bayraktari takip etsen bu gelisimleri kimin engellediğini anlarsın.
    Cevapla
  • Sami Yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    İlk 3 adet üretim bitmek üzere bile. ABD sadece işi yavaşlatmış oldu. Ama 2 yıl içinde motoru da yerli olacak.
    Cevapla
  • ffdf 5 yıl önce Şikayet Et
    motor yapıldı ve gokbey yerli motorla uctu ne yapmaya calışıyorsun ya dogru bilgi yaz yada sus
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Beyfendi chp zamanın motoruna kadar yerli yaptığımız helikopter ve araba fabrikalarını kapatmasalardı şuan motorunuda yerli yapmıştık.Buna rağmen savunma sanayisi sihanın motorunu yerli olarak yaptı atak helikopterinin çekirdek motoru yerli olarak yapıldı 600 beygir dizel motor ve elektrikli hibrit motor yerli ve milli olarak yapıldı biraz gelişmelerintakip edin
    Cevapla
  • dede 5 yıl önce Şikayet Et
    dunyada pazar cok cok
    Cevapla
  • mmed 5 yıl önce Şikayet Et
    satmaz isek finans sıkıntısı çekeriz
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Mümkün olsa da Güney Amerika ülkelerine maliyetine satış yapabilsek.Hiç değilse düşmanın oyalanacağı bir blok oluştururduk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle