Merkez kulağını tıkadı! Faizciler sevindi

Merkez Bankası, faizleri yine yüzde 24’te sabit tutarak faizciyi ve tefeciyi sevindirdi. Geçen yıl bir kalemde 625 baz puanlık faiz artışı yapan Merkez Bankası’nın sarıldığı gerekçelerin önemli bir kısmı bugün ortadan kalktığı halde faiz indirimine yanaşmaması dikkat çekiyor.

Merkez kulağını tıkadı! Faizciler sevindi
Merkez kulağını tıkadı! Faizciler sevindi
GİRİŞ 07.03.2019 06:00 GÜNCELLEME 07.03.2019 08:16
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizleri yine düşürmedi. Dünkü toplantının ardından yapılan açıklamada faizlerin yüzde 24 seviyesinde sabit bırakılmasına karar verildiği açıklandı. Para Politikası Kurulu açıklamasında enflasyonda bir miktar iyileşmeyle birlikte fiyat istikrarı risklerinin devam ettiği savunuldu.

 

 

İŞ DÜNYASINA KULAK TIKADI

Merkez Bankası geçen yıl eylül ayında faizleri bir kalemde 625 baz puan arttırırken bir dizi gerekçeye sarılmıştı. Merkezin önü sürdüğü gerekçelerin başında kurlardaki artışı ve piyasa faizinin yüksekliği vardı. Altı ay önce sarıldığı gerekçelerin önemli bir kısmı bugün ortadan kalktığı halde Merkez Bankası’nın faiz indirimine yanaşmaması faizciyi ve tefeciyi sevindirdi.

 

 

Enflasyon son altı ayın en düşük seviyelerini görmesine rağmen faizi düşürmeyen Merkez’in bu diretmesi ile üreticiler ve sanayiciler bir kez daha faiz batağına terk edildi. Sanayici, tüccar, esnaf, çiftçi ve vatandaşlardan aylardır yükselen “faizi düşür” talebine cevap vermeyen Merkez Bankası, fiyat istikrarından bahsetti. Açıklamada; Merkez Bankası’nın temel amacının fiyat istikrarını sağlamak olduğu ifade edildi. Ancak merkez Bankası’nın son yıllarda enflasyon hedefini bir türlü tutturamamasıyla eleştiriliyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 43
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir para birimi çıkaralım adıda osmanlı sultan olsun altınla bir olsun rezervlerimiz altin olsun ve bu sabitlensin dunya parası olur nasıl fikir
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir fikir. Tüm dünyada kimsenin aklına gelmemiş birtek senin aklına geldi. Hatta sen bankadaki tüm paranı, konu komşudan bulabildiklerini topla dünyaya hakim ol tek başına. :))))
    Cevapla
  • lokman 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu merkez bankası kimin bankası biri çıksın adam gibi anlatsın, eğer devlete ait deyilse Merkez ismini değiştirin.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Merkez ne millidir nede yerli devre dışı bırakılarak ziraat banka deviredilmeli..
    Cevapla
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin aleyhine bir tutumdaki merkez bankası başkanını oradan alın
    Cevapla
  • Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Faiz yüzde 24 , hukukta hak aradığınızda sadece ana paraya uygulanan adi (kanuni) faiz yüzde 9. Resmen adalet sistemimiz diyor ki; birilerinin hakkını gasp edin, ileride düşük faizle taksit taksit öder kara geçersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle