Almanlardan çağrı: Türkiye'ye gidin

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z) hazırladığı Türkiye yayını ile başta turizm olmak üzere Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini tanıttı.

Almanlardan çağrı: Türkiye'ye gidin
Almanlardan çağrı: Türkiye'ye gidin
GİRİŞ 06.03.2019 15:55 GÜNCELLEME 06.03.2019 15:55

Merkezi Almanya Hamburg’da bulunan uluslararası içerik yönetim ajansı  UCOM Global tarafından organize edilen yayında, Türkiye’nin turizm cenneti  olduğuna vurgu yapılırken  Almanlar, Türkiye’ye davet edildi. Toplam 16 sayfalık yayında Almanya’nın en büyük tur operatörlerinden  olan ve Türkiye’ye en fazla turist getiren FTI’ın CEO’su Dietmar Gunz da söyleşi  ile yer aldı. Gunz, Türk turizmine övgüler düzerken, Türkiye’ye yatırım yapmaya  devam edeceklerini de vurguladı.

Turizm sektörü hem kişisel seviyede hem de güçlü iş ilişkilerinde,  Türkiye’nin güçlü ve olumlu elçisi olduğunu belirten Gunz makalesinde “Türkiye’yi  henüz tam olarak tanımayan ve bir tatil destinasyonu olarak görmeyen ülkeler,  Türkiye turizminin ve Türkiye’nin gelişiminde çok önemli rol oynayacak.  Türkiye’ye gelen yabancı turist her yıl artmaya devam edecek.

Türk mutfağı, golf ve spor turizmi, SPA kalitesi, yılın geneline  yayılan tatil olanağı bunun en büyük nedeni. Türkiye’deki yeni destinasyonlar da  bu büyümeyi destekleyecek. Türkiye, çok az vize ve seyahat kısıtlaması olan  güvenli bir ülke. Türkiye bizim sadece en önemli pazarımız değil aynı zamanda  küresel büyüme hedeflerimiz için en önemli ülke. Üç bin kişilik ekibimizle  Türkiye’nin her yerinde varız. Bu yıl da Türkiye’ye yatırım yapmaya ve  Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyoruz.” değerlendirmesinde  bulundu.

Fuar ile eş zamanlı gerçekleşti

Yayın tarihi olarak, bugün açılan ITB Berlin Uluslararası Turizm  Fuarı'nın seçilmesi dikkati çekti. F.A.Z gazetesi ITB Fuarı’nda da özel olarak dağıtıldı. Yayınlarda  İstanbul'un en özel köşelerinden, Anadolu'nun nadide şehri Eskişehir'in  Odunpazarı'na, sağlık turizmi ile öne çıkan Ankara- Atakule'den, Marmaris'in,  Fethiye'nin, Bodrum'un denizine ve Alman turistlerin gözdesi turizm cenneti  Antalya'nın tatil olanaklarına kadar Türkiye'nin turistik, tarihi ve kültürel  değerleri Alman gazetecilerin kaleminden okuyucu ile buluştu.

Yayınlarda Almanya'nın önde gelen gazetecilerinden Philip Fecht, Sven  Prüfer, Christian Zeiser, Thomas Winzig ve Martina Yaman, Alman okuyuculara kendi  bakış açıları ile Türkiye'yi tanıttı ve “Tatil için Türkiye’ye gidin” çağrısında  bulundu.

Yayınlarda Türkiye’nin birçok turistik ve kültürel özelliği öne  çıkarılırken, önemli kurum ve kuruluşların görüşlerine de yer verildi ve onlarla  yapılan röportajlar yer aldı. Türk narenciyesinin duayen ismi ve Uluslararası  Narenciye Kongresi Başkanı Kemal Kaçmaz, narenciye sektörünün en önemli  etkinliklerinden olan 14’üncüsü Türkiye’de düzenlenecek olan Uluslararası  Narenciye Kongresi’nin detaylarını okuyucular ile paylaştı.Kaçmaz, dört yılda bir  dünyanın farklı bir ülkesinde gerçekleşen etkinliğin yeni durağının Türkiye  olacağının müjdesini verdi.

En ilgi çeken röportajlardan biri ise Diriliş Ertuğrul dizisi ile  milyonların gönlüne taht kuran Engin Altan Düzyatan ile yapılan röportaj oldu.  Yaklaşık 15 yıldır Türk dizilerinin dünyanın çeşitli ülkelerinden, farklı  kıtalardan talep görür hale geldiğini belirten Düzyatan, “Türkiye, ABD’den sonra  dünyaya en çok dizi ihraç eden ülke. Dizilerimiz 140’dan fazla ülkeye ihraç  ediliyor. Bu sayede, dünyada Türk dizilerini izleyen insanların ülkemize olan  ilgisi ve ülkemizi görme arzusu, merakı artıyor. Sadece dizi setlerini ziyaret  etmek için bile birçok turist ülkemizi ziyaret ediyor” dedi.