Türkiye'de ise yerli ve milli imkanlarla kabiliyetlerin artırıldığı, savunma sanayisi ihracatında da küresel düzeyde önemli bir aktör olma hedefine daha da yaklaşılan bir yıl geride bırakıldı.

Taktik tekerlekli ve paletli araç ürün ailesinin yanı sıra, kule sistemleriyle kullanıcı ihtiyaç ve beklentilerine uygun ürünler tasarlayıp geliştiren ve üreten Otokar'ın askeri ürünleri için ilgili hükümetlerin izniyle gerçekleştirdiği ihracat çalışmaları yıl boyunca devam etti.

Altay projesiyle önemli bir bilgi birikimi sağlayan Otokar, yeni ürün geliştirilmesi konusunda da eşsiz bir deneyim kazanma fırsatı yakaladı. Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, "Otokar, paletli zırhlı araçlar alanında edindiği birikimle dünyada artan hafif tank ihtiyacı çerçevesinde geçtiğimiz yıl Tulpar hafif tankı Fransa'da tanıttı. Araç, Avrupa'da girdiği atış testlerini başarıyla tamamlayarak iki farklı kullanıcı tarafından test edilmeye başlandı" dedi.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Muslim 06.03.2019 23:27
    Onun icin mi hükümet altayi otokardan aldi olmayan fabrikaya BMCye verdi .
  • Reis 06.03.2019 23:13
    Motoru hangi fabrikada üretiliyor acaba.
  • ben 06.03.2019 22:15
    sen ilerle asıl "brooben". uzay ajansı kuruluyor chp iptal ettirmeye çalışıyor. çok cahilsin füzelerimizi uçaklarımızı, helikopterlerimizi, iha siha larımızı vs vs bile bilmiyorsun. ama tank,tüfek uzaya çıksan orada koloni kursan yine lazım yine lazım.
  • İsoBaba 06.03.2019 22:05
    Dışarıya sattığın 1 tanktan 5 tank yapacak para kazanırsın ve daha iyisini yaparsın. Finansman olmadan üretim de olmaz, gelişme de...
  • Hasan 06.03.2019 21:54
    brooben rumuzlu zoruna mı gitti. 80 senedir siz ilerleseydiniz..Adam gibi tabanca yapamadınız.
Daha fazla yorum görüntüle