TOKİ 50 bin konut projesi başvuru şartları neler? 388 TL taksitle...

TOKİ' nin 50 bin sosyal konut projesi kapsamında 388 TL taksitle ev sahibi olma müjdesi verildi. TOKİ’nin sosyal konut talep toplama başvuru işlemleri başladı! Peki TOKİ 50 bin konut başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 50 bin konut projesi başvuru şartları neler? 388 TL taksitle...
TOKİ 50 bin konut projesi başvuru şartları neler? 388 TL taksitle...
GİRİŞ 07.03.2019 17:16 GÜNCELLEME 07.03.2019 17:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İlk açıklamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı 50 bin konutluk TOKİ projesi hayata geçiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tarafından yapılan açıklamada, 50 bin konut için başvuru sürecinin bugünden itibaren başladığını ve başvuruların 19 Nisan 2019’a kadar süreceğini belirtti. İşte TOKİ başvuru işlemleri…

 

BAŞVURULAR BAŞLADI!

"TOKİ'nin 50 bin sosyal konut projesiyle ilgili, 6 Mart itibarıyla başvuruları alacağız, 45 günlük süre var. 50 bin konut için talepleri 19 Nisan'a kadar alacağız. Talepleri alırken alt gelir grubu ve orta gelir grubuna yönelik, aynı zamanda şehit ailelerimize, gazilerimize ve emeklilerimize yönelik kontenjanımız olacak."

 

'KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLUNACAK'

"Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle 67 ilimizde 50 bin sosyal konut uygulaması başlattık" diye sözlerine devam eden Kurum, şunları kaydetti:

"Başvurularımız bugün itibarıyla başlıyor, 19 Nisan'a kadar sürecek. İzmir'e ilk etapta 2 bin 584 tane sosyal konutun yapımına ve talep toplanmasına bugün itibarıyla başlamış olacağız. İzmir'de '2+1' konutlarımızın en düşük taksit tutarı 583 lira. '3+1' konutlarımızın taksit tutarları ise 1178 liradan başlıyor, 240 aya kadar da vadelerimiz var. Bu, İzmir'de birçok ilçede bu kiraların daha altında ödeme demek. Kira öder gibi ev sahibi olabilmek demek. İlk etapta 2 bin 584 konutu yaptık, diğer ilçelerimizde de sosyal konut, alt gelir grubu konut ve şehit, gazi ailelerimiz ile emekli vatandaşlarımıza yönelik konut uygulamalarını da diğer ilçelerimizde geliştireceğiz. Bir taraftan kentsel dönüşüm yaparken diğer taraftan sosyal konut uygulamalarıyla deprem riski ve barınma sorununu en aza indirmeyi hedefliyoruz. Toplu konut sitemizde yayınlıyoruz. Tüm ilçelerde nüfusumuza yetecek şekilde sosyal konut uygulaması yapacağız. Başvurular için 25 yaşını doldurmuş olması, ilçede 1 yıl oturma şartı var. Bu '2+1' için. Gelirinin 4 bin 500 TL'yi aşmaması gerekiyor."

YÜZDE 10 PEŞİNAT, 240 AYA KADAR VADE

"Yüzde 10'la başlayacağız yüzde 12, yüzde 15 peşinatlarımız var. Konut fiyatları 240 aya kadar vadelendirilebilecek. Kira öder gibi ödeyecekler."

EN FAZLA 5 KATLI OLACAK

"Biz 50 bin konutluk projeyi, yatay şehirleşme anlayışıyla bizim özümüzü kültürümüzü yansıtacak şekilde az katlı, 4-5'i geçmeyen örnek bir şehircilik anlayışını tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz."

GELİRE VE ODA SAYISINA GÖRE

2+1 konutlarımız için en fazla 4 bin 500 lira geliri olabiliyor, İstanbul için de 4 bin 800 lira olabiliyor. 3+1 de gelir şartımız yok.

388 LİRA TAKSİT

2+1 konutlarımız için 388 liradan başlayan taksitlerimiz var. Bu ilimize göre değişiyor. Projenin mevkiiyle konumuyla ilgili değişiyor."

İLLERE GÖRE KONUT DAĞILIMI

50 bin konutun 6 bin 300 tanesi İstanbul'da, 2 bin 934 tanesi Ankara'da, 2 bin 500 tanesi İzmir'de, 2 bin 200 tanesi Adana'da yapılacak.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK OLACAK

Konut edinme sorununu çözmek zorundayız. 50 bin konut için aynı anda talep toplamak bir ilk olacak. Cumhuriyet tarihinde ilk defa, 50 bin konutun talebi toplanacak."

TOKİ 50 BİN SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ sosyal konut talep toplama işlemi, 6 Mart Çarşamba günü başlayacak. 50 bin konut sahibini bulacak. Bu konutların fiyatlarının 116 bin ile 399 bin TL arasında değişecek. 

Ödeme süresi 20 yıl olan TOKİ sosyal konutlar, düşük ve orta gelirli vatandaşları hedefleyecek. Fiyatlar ise 116 bin lira ila 399 bin lira arasında değişkenlik gösterecek. Bu konutların talep toplama işlemleri ise 6 Mart Çarşamba günü başlayacak. Ziraat Bankası ve Halk Bankası, talep toplama aşamasında devreye girecek olan bankalar olacak.

TOKİ'nin Ziraat Bankası aracılığıyla açık satışı duyurulan projelerden konut / iş yeri satın almak isterseniz TOKİ'nin İnternet sitesinden şartları öğrenmek için tıklayınız. Ziraat Bankası aracılığıyla açık satışı duyurulan projelerden konut/işyeri satın almak isterseniz, belirtilen şartları taşımanız hâlinde, size en yakın şubemize T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanınızla müracaat etmeniz yeterlidir.

BAKAN MURAT KURUM DETAYLARI AÇIKLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konutların 6 bin 300'ünün İstanbul'da yapılacağını belirtti. Kurum, "50 bin konut için talepleri 19 Nisan'a kadar alacağız. Vatandaşlar 240 aylık vadeyle kira öder gibi ödeyecekler" şeklinde konuştu.

TOKİ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ'nin alt gelir grubu ve emekliler için başvuru şartları "www.toki.gov.tr" sitesinden elde edilen bilgilere göre şöyledir:

– T.C. vatandaşı olması,

– Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

– Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması(Şehit Aileleri, Harp ve – Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

– Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve – Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

– Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

– Aylık hane halkı gelirinin 4.500 TL'den az olması

– Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir.

TOKİ herhangi bir şekilde şans arttırmak için yapılan birden fazla başvuruyu kabul etmemektedir. Şehit ve Gazi yakınlarına, engellilere özel başvuru şartları olduğu ve bu kişilere öncelik tanınacağı da bilinmelidir.

TOKİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

– TC Kimlik fotokopisi

– Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve yetimlerden "Hak Sahipliği Belgesi"

– Engellilerden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi ya da en %40 oranında engelli olduğu yazılan ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu

– Emeklilerden, emekli olduğunu gösteren belge istenmektedir.

YORUMLAR 2
  • onur 5 yıl önce Şikayet Et
    semte kayıtlı olmak mı şart yoksa istanbul a mı kayıtlı olmak istanbul için kuradan bahsetmek gerekirse
    Cevapla
  • Cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Istanbul için özel sayı belirlenmeli 20 bin den aşağı olmamalı 50 bin anadoluya paylastirilmali
    Cevapla