Emekliye aile yardımı

Memura ödenen aile yardımının emeklilere de verilmesi planlanıyor. Marttaki KPDK’da masaya yatırılacak olan tasarıyla, eşi çalışmayan 2 çocuklu memur emeklisine, her ay 409 lira ödenecek.

Emekliye aile yardımı
Emekliye aile yardımı
GİRİŞ 05.03.2019 08:11 GÜNCELLEME 05.03.2019 08:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Memur emeklilerine ek gelir imkanı doğdu. Memurlara verilen aile yardımının memur emeklilerine de  ödenmesi gündemde. Konfederasyonların talebi, toplu sözleşme masasında birçok kez görüşülmüş, ancak karara bağlanamamıştı. Bu kez de, mart sonunda gerçekleşecek Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda masaya yatırılacak.  

 

 

3 BİN 600 EK GÖSTERGE  

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıya, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticilerinin yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının da katılması bekleniyor. Bu yılki ilk kurulda, emekliye aile yardımının yanı sıra, 3600 ek gösterge de gündeme getirilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, memur haklarından emeklilerin de faydalanması gerektiğini söyledi. 

 

 

‘EN ÖNEMLİ KONUMUZ’  

Danıştay’ın bu konuda olumlu kararı olduğunu ve anayasada hüküm yer aldığını belirtti. Tonbul şunları söyledi: “Memurlar emekli olduğunda bazı haklarını kaybediyor. En önemlisi de eş ve çocuk yardımıydı. En başından, ‘emekliler eşinden, çocuğundan mı ayrılıyor ki aile yardımı kesiliyor’ diye yola çıkmıştık. KPDK’da aile yardımının memur emeklilerine ödenmesi konusunda taleplerimizi dile getireceğiz. Mart sonunda toplantıda konu gündemde olacak.”

SSK VE BAĞ-KUR'LU İÇİN EMSAL OLUR  

Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) Hukuk Danışmanı avukat Cafer Tufan Yazıcıoğlu, aile yardımının memur emeklisinin geçimi için önemli olduğuna dikkati çekti. Ödeneğin, emeklilikten sonra kesildiğini belirten Yazıcıoğlu, aile yardımının sürekli hale gelmesi gerektiğini dile getirdi. Yazıcıoğlu, KPDK’dan çıkacak olumlu kararın, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de emsal olacağını söyledi.    

DESTEK KAÇ LİRA  

Memurlara her ay aile yardımı ödeniyor. Çalışmayan eş için ödenen tutar, aylık 278,69 lira. Çocuk yardımı da 0-6 yaş için 65,30, 6 yaş üstü için 32,65 lira. Eşi çalışmayan, 0-6 yaş arası 2 çocuğu olan bir memur, aylık 409,29 lira aile yardımı alabiliyor. Ödenen aile yardımı tutarı zam dönemlerinde maaş katsayısındaki artışla yükseliyor. Eğer emeklilere de aile yardımı hayata geçerse; eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan bir emekli, aylık 343,99 lira ek ödeme alabilecek. 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 5
  • güneydoğulu 5 yıl önce Şikayet Et
    herşey memur emekliler için yasa çıkiyor bunlar türk vatandaşı insan işçi emeklisi insan yerine konulmiyor asıl yıpranan işçı emeklisı işçı emeklısı perişan
    Cevapla
  • Selami 5 yıl önce Şikayet Et
    chp diyor milleti 3600 oyalama taktiği, biz diyoruz verecekler. algılar oluşuyor. belediye seçiminde ibreler gösterir fakat içimizde pire icin yorgan yakan çok. İnşallah buna kızarak çocuklarının geleceğini karartmazlar. nasıl ki fetöcüler kendi çocuklarını aldılar bizim çocuklarınızın hayatı kararmisti. bu milleti ancak birbirine düşünürsen yıkılır. şu an chp hdp ip saadet yapıyor. beka sorunu yok diyorlar. yoksa fetö pkk asala sol örgütler neyin nesi gezi eyleminde dış güçler parmağını halen anlasilmadiysa biz gercekten ahmak olmuşuzdur.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz büyük devlet olamadık herşey günlük değişirmi yazık bu millet’e
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    3600 Ek gösterge, Lisans Mezunları bütün memurlara yapılmalıydı, bu ayrımcılık neyin nesi!? İnşallah Hükümetimiz bu yarayı fark eder ve yara almaz. bir kısım memura ver bir kısmını es geç, bu etik ve adil bir karar değil. . Hükümet mutlaka bu konuda yeni bir düzenleme yapmalıdır...
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    lisans mezunu olmuşsunda türkiyeyimi kurtardın.lisans mezunları zaten maaşı çok alıyorlar. esas yapılacaksa lise mezunlarına yapılmalı..ikiside aynı görevi yapıyorlar .veya yapmışlar. değişenne.
    Cevapla