Trump yine istediğini aldı! Suudi Arabistan'a sattı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suudi Arabistan adına "Yüksek İrtifa Alan Savunma Sistemi" (THAAD) üretimi için savunma devi Lockheed Martin'e 945 milyon 900 bin dolarlık bir ihale verdiğini açıkladı.

Trump yine istediğini aldı! Suudi Arabistan'a sattı
Trump yine istediğini aldı! Suudi Arabistan'a sattı
GİRİŞ 05.03.2019 08:32 GÜNCELLEME 05.03.2019 08:32
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Pentagon, mart ayı silah savunma ihalelerine ilişkin raporunu yayımladı. 

 

 

Raporda dikkat çeken detay ise Pentagon'a bağlı Füze Savunma Ajansının Lockheed Martin'e Suudi Arabistan adına verdiği ihale oldu. 

Raporda, "sonuçlandırılmamış ihali işlem" olarak tanımlanan ihale için verilen bedelin 945 milyon 900 bin dolar olduğu belirtildi.

 

 

İhalenin süresinin ise 28 Şubat 2019 ile 31 Ekim 2026 tarihleri arasında olduğu belirtildi. 

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Suudi Arabistan'ın 26 Kasım'da, ABD'nin daha önce 44 THAAD sistemi için verdiği 15 milyar dolarlık teklifini kabul ettiği kaydedildi.

Bedeli Suudi Arabistan'dan tahsil edilecek olan bugünkü ihalenin ise ABD'nin teklifinin ilk aşaması olduğu ifade edildi. 

Suudi Arabistan yönetiminin, Washington'un Cemal Kaşıkçı cinayetine yönelik baskısından kurtulmak için ABD'nin THAAD teklifini kabul ettiği iddia ediliyor. 

Kaşıkçı 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğunda öldürülmüştü.

Cinayetin Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'a yakın isimlerce işlenmiş olması Bin Selman'ın Kaşıkçı cinayetini azmettirdiği yorumlarına neden oldu.  

ABD Kongresi Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılması konusunda baskı uygularken ABD Başkanı Donald Trump ise Riyad'la yaptığı silah anlaşmalarını öne sürerek Bin Selman'ın üzerine gitmemeyi tercih ediyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlarden sömürdükleri otel paralarını abd ye peşkeş çekiyor sudili satılık lar.
    Cevapla
  • hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudilerin tasması Trump'ın bir elinde, diğer elinde ise Kaşıkçı'nın cinayet dosyası ile kamçısı. Sağ sağabildiğin kadar bu malları.
    Cevapla
  • Dadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Korkaklar devamlı hırsızın pençesindedir hırsız devamlı istediğini alır ve istediğini yaptırır Korkak kral sadece kendi krallığı sona ermesin diye o milletin parasını hırsıza veriyor ama hayatta mutlu olamayacaksın gece gündüz korkuyla yaşayacaksın çünkü sende cesaret denilen hiç bir şey yok olsaydı istediği her silahı sana istediği fiyata satamazdı vijdanın varmı dıye sormuyorum zaten vijdan denilen şey sizde bulunmaz müslüman görünen munafıklar
    Cevapla
  • Aykut 5 yıl önce Şikayet Et
    Kuş beyinliler oldukça amerikaya bişey olmaz!
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM bu ve bunungibi vatan millet devlet ümmetimuhammet islamalemleri ve devletlerinin iç ve dış düşmanlarını kahrıperişaneyle halak eyle yok eyle.perişan eyle.bizleri bunlara karşı sonsuzadek zafer nasipeyle.şüpe yokki galip olan sadece ve sadece sensin ALLAHIM.AMİN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle