Türkiye'nin hamlesi işe yaradı! Dünyadan talep yağıyor

Helal Akreditasyon Kurumu’na (HAK), dünya helal pazarı tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. İspanya’dan Kosova’ya, Rusya’dan Hırvatistan’a kadar birçok ülkeden akreditasyon, tanıtım ve eğitim talebi aldıklarını belirten Helal Akreditasyon Kurumu Genel Sekreteri Hasan Sağkol, hedeflerinin alanda öncü rol oynamak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin hamlesi işe yaradı! Dünyadan talep yağıyor
Türkiye'nin hamlesi işe yaradı! Dünyadan talep yağıyor
GİRİŞ 04.03.2019 05:57 GÜNCELLEME 04.03.2019 05:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 2 trilyon dolarlık helal pazarında emin adımlarla ilerleyen Türkiye, alandaki çalışmalarının meyvesini toplamaya başladı. Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Genel Sekreteri Hasan Sağkol, kuruma İspanya'dan Kosova'ya, Rusya'dan Hırvatistan'a kadar birçok ülkeden akreditasyon, tanıtım ve eğitim talebi geldiğini bildirdi.

 

 

Sağkol, "HAK Yönetim Kurulunun oluşmasını ve teknik çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan ikincil mevzuatın yayımlanmasını takiben akreditasyon faaliyetlerine bu yıl içinde başlayacağız. Türkiye'nin dünya helal pazarında öncü rol oynamasını amaçlıyoruz" dedi.

AKREDİTASYON İSTİYORLAR

 

 

Sağkol, geçen yıl Dünya Helal Zirvesi'nde vitrine çıkan HAK'a bazı ülkelerden talep geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Kurumumuza İspanya'dan Kosova'ya, Rusya'dan Hırvatistan'a kadar birçok ülkeden akreditasyon, tanıtım ve eğitim talebi geliyor. HAK'ın tanıtımını sağlamak amacıyla Fas, İran, Malezya, Pakistan, Tunus, Ürdün gibi İslam dünyasının önemli ülkeleriyle yakın temas sağlanması için görüşmelerimiz devam ediyor." Sağkol, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'daki akreditasyon ve standardizasyon kuruluşlarının yanı sıra, Kosova'daki helal ürün ve hizmetlerin belgelendirilmesini gerçekleştiren kurumun da HAK'tan helal akreditasyon konusunda teknik eğitim talep ettiğini söyledi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 11
  • kılıç 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar mümkünse etinizi bile kendiniz kesin üç beş arkadaş bir araya gelin hem ucuz olur hemde besmeleden emin olursunuz
    Cevapla
  • Gara çocuk 5 yıl önce Şikayet Et
    adam öncü olmaktan bahsetmiş. dünyadan haberi yok. malezya,endonezya gibi ülkeler 30 yıldır çok ciddi çalışıp,ince eleyip sık dokuyup helal sertifikaları veriyor. ama biz öncü olmaktan bahsedip asıl hedefi yine kaçırıyoruz.
    Cevapla
  • Destan 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal deyip geçmeyin, yediğimiz besinler aslimizi neslimizi etkiliyor. Haramdan kaçinin demiyor mu Rabbim.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    uygulama bizde niye yok nerde helal gıda firmaları.
    Cevapla
  • Helal Gıda 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemde helal gidaya dikkat eden firmalar nerede ? biz neden marketlerde görmüyoruz? bir çok ürün şüpheli ve icinde domuz yağı veya turevleri mevcut bir an önce devlet Müslüman olan ülkemde bu işe el atmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle