226 milyar metreküp doğal gaz bulundu! Rumlar geri adım attı

Exxon Mobil'in Kıbrıs Adası'nın 10. parselinde doğalgaz bulmasının ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, "Türkiye ile açık bir çatışmaya girmeyeceğiz" dedi.

 226 milyar metreküp doğal gaz bulundu! Rumlar geri adım attı
226 milyar metreküp doğal gaz bulundu! Rumlar geri adım attı
GİRİŞ 02.03.2019 19:35 GÜNCELLEME 02.03.2019 19:39
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Exxon Mobil şirketi, Türkiye'nin de hak iddia ettiği 10. parsel bölgesinde 141 ile 226 milyar metreküp arasında bir doğal gaz rezervi bulunduğunu bildirdi.

 

 

RUMLAR GERİ ADIM ATTI

Türkiye'nin tepki gösterdiği bu keşfin ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, adeta geri vites yaptı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodoulodis, konuyla ilgili; "Türkiye ile açık bir çatışma oyununa dahil olmayacağız." dedi. Hristodoulodis, sözlerine şöyle devam etti: "Bölgedeki olayların, Türkiye tarafından Kıbrıs sorunununa çözüm getirebilecek gelişmeler şeklinde yorumlanacağını umuyoruz. Bu da demektir ki, Türkiye de bu gelişmelerden bölgesel iş birliği ya da AB ile iş birliği şeklinde fayda sağlayabilir."

 

 

YORUMLAR 62
  • Yorum 33 5 yıl önce Şikayet Et
    O doğal gazı biz çıkarınca Avrupa birliğine gerek kalmayacak zaten.
    Cevapla
  • RUHİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarihe bakınca ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Hep elimizden aldılar hep aldılar aldılar aldılar. Milletimizin kenetlenmesi lazım. Milletimiz Amerikan uşaklarına meyil verdikçe olmaz. Bugün devletimiz her şeyin farkında ve elinden geldiğince güçlü olmaya çalışıyor. Kimsenin hakkı yenmiyor. Haksızlıklara cevap veren bir devletimiz var. İçimizdeki hainlerin bulunduğu makamları devletimize yormayın. Bu makamlar hain dolu. Devleti taşlatmak isteyen aciz bırakmak isteyen alçaklarla dolu...
    Cevapla
  • vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Dünyada hiç bir şey göründüğü gibi değildir.. Bu şirketler bu kadar doğal gaz için savaş çıkartır.. Yüzlerce örneği var..Musul-Kerkük petrol yüzünden elimizden alındı..Afganistan doğal gazı yüzünden bu halde.. Suriye ,Irak ,Libya ayni sebepler yüzünden tahrip edildi..Burdan çıkarılması gereken husus bu gaz cebellezi edilecek..Bu ekonomik krizde gelin birlikte çıkaralım denirdi..Biz yine soğuk su içeçeğiz..Rahmetli Alpaslan Türkeş boşuna dememişti,,Kıbrısın tamamının alınmaması en büyük hatadır diye..
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    "Bulduğun bir (fikir-icat-ürün )şeyin önemi! Satıcı, Alıcı ve fiyatı ile değerlenir." 226 Milyar kip Doğal Gaz Bulduk diyorlar Ama! Pazara giden en kestirme kısa Yol Türkiye - Başka alternatif yollar mı yok? Var var Ama! Gazın fiyatını yükseltiyor cazibesi kalmıyor.
    Cevapla
  • Müslüman Kürd 5 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle yola gelin fakat yetmez çıkardığınız doğal gazın yarısı bizimdir. Ayrıca israit ile işbirliği yapmak yok. Yunan ve rum devleti bizimle anlaşmak istiyorsa ilk öncelikle TÜRKİYE karşısında haddini bilecek! Sonra işgalci konumunda bulundukları adaları geri verecek! Ve Türkiye ile iyi geçinecektir aksi takdirde bir gece ansızın Atina, Selanik elden çıkabilir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle