İş arayana 900 TL

Hükümet, sosyal yardım alanların işgücüne katılmasını teşvik ediyor. İş görüşmesi için 40 ila 120, çalışmaya başlanması halinde 788 lira ödeniyor.

İş arayana 900 TL
İş arayana 900 TL
GİRİŞ 02.03.2019 09:06 GÜNCELLEME 02.03.2019 09:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstihdam seferberliği sürerken, sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların aktif işgücüne katılması için hükümet tarafından çeşitli destekler veriliyor. 

 

 

GİDERLERE ÖDENEK 

Bu kapsamda verilen 'istihdam yardımı', iş arama ve bulma desteklerini içeriyor. Sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi halinde, işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderler için, bir yıl içinde azami 3 kere olmak üzere, 40 ile 120 lira arası yardım alabiliyor. Bu şekilde iş ararken ve iş görüşmesine giderken yapılan masraflar karşılanmış oluyor. 

 

 

SOSYAL YARDIM ÖNCELİĞİ 

Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, bir yılda bir defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar, 788 lira 84 kuruş olarak belirlendi. Bu kişilerin işe yerleşmeleri durumunda, eğitim ve sağlık yardımları da kesilmiyor. İşe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda (eğitim, gıda, kömür gibi) öncelik veriliyor. 

YORUMLAR 6
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ben hakkarideyim burda hiç iş yok ben ne yapacağım banada maaş bağlasınlar
    Cevapla
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Eyt yi, çözün, işsiz gençler kalmasın
    Cevapla
  • emrehan 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam işe başlıyor sigortam elden ver deyip işsizlik maaşı da almaya devam ediyor bu memleketin insanı bu düsenbazöıklara devam ederse bizden bişey olmasını beklememeliyiz. Cezalar şunlar bunlar değil vicdanımız bizi engellemeli
    Cevapla
  • Savaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu nedir yahu, is görüşmesine giden adama da para verilir mi? Milleti iyice tembelliğe alıştırdınız
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletten sosyalyardım alan veya Yeşilkart sahibi binlerce kişi bu haklarını kaybetmemek için Gayriresmi çalışmaya devam ediyor.Buna bir çözüm bulunmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    o onların vicdansızlığı, karaktersizliğidir. Bunlara göz yummayın ihbar edin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle